Program 2023. február 7. 19:00

Felolvasó délutánnal folytatódtak a Móra Emléknapok

Képgaléria
Felolvasó délutánnal folytatódtak a Móra Emléknapok
A szép hagyományt folytatva, idén is felolvasó délutánt tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Móra Ferenc Emléknapok programjainak részeként, február 7-én, kedden.

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjainak részvételével zajlott eseményen az Egy cár, akit várnak című Móra-kötetből választottak történeteket a megjelentek.

Kállainé Vereb Mária nyugalmazott könyvtárigazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke megnyitó beszédében elmondta, hogy az eseményt az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, Kapus Béláné kezdeményezte évekkel ezelőtt. Akkor úgy fogalmazott, hogy úgy véli, a fiatalok mellett a felnőtteket is szükséges megszólítani egy felolvasó délutánnal, őket is szerette volna bevonni ilyen módon a programokba. 

A felolvasó délután 14 és 16 óra között tartott, ahol egy-egy Móra-történettel örvendeztették meg egymást a megjelentek, kellemes, baráti hangulatban emlékezve az íróra.

Február 8-án, szerdán folytatódik a Móra Ferenc halálának 89. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat. A Móra Emléknapok rendezvényei Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Móra Ferenc Társaság szervezésében valósulnak meg.

8:45 és 12:40 között a Hattyúházban Móra Ferenc műveiből olvasnak fel az általános iskolás diákok. Eközben 10 órakor a Daru utcai Móra-szobornál verset szaval Almási Emerencia, a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársa, majd megkoszorúzzák az író, muzeológus mellszobrát.

A délután folyamán 14 órától a Móra-téri Móra-szobornál általános iskolások közreműködésével helyezik el a megemlékezés koszorúját. Itt ünnepi beszédet mond dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja és a Móra Ferenc Társaság tagja.

Z.A. - V. B. 
                           
Fotó: Fantoly Márton
   

Kövessen minket a Facebookon is!