Kultúra 2014. november 23. 13:20

A Tanyaszínház Lilláért játszott

Képgaléria
A Tanyaszínház Lilláért játszott
Az amatőr színészek támogató jegyeket vásároltak a saját jótékonysági előadásukra.

– Egy rendőr, 1 postás, 2 polgármester, 1 kemencemester, 1 erdész, 1 papucskészítő… – sorolta Tóth Marianna menedzser-rendező a Bugaci Tanyaszínház művészeinek eredeti foglalkozását.

A 2010-ben alakult társulat repertoárján 5 darab szerepel, köztük Heltai Jenő „Naftalin” című bohózata, amellyel Félegyházára érkeztek.

– 2010-ben mutattuk be az Ez tényleg szerelem… című, néptánccal, helyi népdalokkal és szólásokkal fűszerezett történetet, amely falusi környezetben játszódik. Egy év múlva Illyés Gyulától a Tűvétevők következett, majd egy napjainkban játszódó komédiát tűztünk műsorra: Kukás guru (Marth P. Ildikótól). Tavaly a „Hyppolit, a lakáj” egyfelvonásossal szerepeltünk, most pedig itt a Naftalin. Bugacon, a művelődési házban próbálunk, és amikor összeáll egy darab, akkor szabadtéren, mintegy 900 fő előtt tartjuk a premiert. Szívesen játszunk a környező településeken is, olyan embereknek, akik nem biztos, hogy eljutnak kőszínházba.

Félegyházán egyszer segítettetek már, ez a második jótékonysági előadás.

– Két éve játszottunk egy kisfiúért, aki meggyógyult. Most Lilla gyógyulásáért jöttünk, mi intéztük a plakátokat és a fuvarozást is, és a társulat támogató jegyeket is vásárolt a saját előadására.

Honnan származott az ötlet, vagy egyáltalán honnan tudtatok az 1 éves, beteg kislányról?

– Barbi és Gábor megbeszélték egymással, hogy van egy beteg kislány, mi pedig szívesen jövünk. Aztán a társulat ezzel egyetértett. Ennyi a történet.

Megtudtam még Mariannától, hogy Horváth Gábor önkormányzati képviselőről és a darabban Patkány Etust játszó Rehák Barbara művésznőről van szó, majd a menedzser-rendező elfoglalta a helyét, és kezdődött a jótékonysági előadás Lilláért.

tli & fotó: Kürti László

Kövessen minket a Facebookon is!