Helyi hírek 2023. február 9. 14:00

Ismét a fejüket törték

Képgaléria
Ismét a fejüket törték
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány a 2022-2023-as tanévben is megrendezte kétfordulós matematikaversenyét  a 3-8. évfolyamos tanulóknak, 12 vármegye iskoláiban. A verseny célja, hogy lehetőséget kínáljon az iskolák tanulóinak, hogy összemérhessék matematikai tudásukat a velük egy vármegyében tanuló diákokkal. 

Az 1. fordulót december 5-én mindenki a saját iskolájában írta meg. A második fordulóba az első forduló dolgozatainak összesítése alapján hívták meg a versenyzőket. A 2. fordulót február 6-án tartották meg a megyei társszervező által felkért Darvas Általános Iskolában. E forduló dolgozatait a MATEGYE Alapítvány által felkért szakmai zsűri értékeli. 

A Batthyány Lajos Általános Iskolából az idei tanévben 5 diák indult el, közülük 3 tanuló bejutott a döntőbe. Ők: Borbély Bálint, Endre Balázs és Kisjuhász Bence a Batthyány 6. z osztály tanulói. Felkészítőjük Rádiné Petróczi Mária Márta tanárnő.

A verseny ez év márciusában ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zárul. Az 5-8. osztályos tanulók általános iskolai és gimnáziumi kategóriáinak legjobbjai részt vehetnek a IX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen. 

Fotó: batthyanysuli.hu  
               

Kövessen minket a Facebookon is!