Helyi hírek 2023. február 10. 08:00

Az év vármegyei iskolarendőre Fekete-Setény Tamara

Az év vármegyei iskolarendőre Fekete-Setény Tamara
Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának munkatársa vehette át idén az év iskolarendőre díjat a kiemelkedő iskolarendőri tevékenységéért Bács-Kiskun vármegyében.

Fekete-Setény Tamara lapunknak elárulta, hogy az iskolarendőr egy egyenruhás személyt jelent, aki adott iskolában rendszeresen foglalkozásokat tart. Hozzá a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola tartozik, de természetesen más iskolákba is ellátogat rendszeresen. Iskolarendőrként a közlekedésbiztonságra nevelés az elsődleges feladata, ami elsősorban az alsós korosztályt érinti. Megtudtuk, hogy a közeljövőben a tanmenet része lesz a közlekedésre nevelés, amely által az iskolarendőrök teendői is gyarapodnak és nagyobb feladatuk lesz ezáltal. KEVE, vagyis Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!– ez a program neve, amelyben a pedagógus oktatja az tananyagot és a rendőr ellenőrzi a tanultakat. A program során a helyes közlekedési magatartást sajátítják el a gyerekek. A rendőr zászlós elmondta, hogy néhány vármegye már alkalmazza, nálunk már pilot rendszerben fut a program.



Fekete-Setény Tamara az iskolarendőri feladatai mellett elárulta, hogy szeret a diákokkal foglalkozni, hiszen nagyon közvetlenek a gyerekek, már szinte bizalmi viszony alakult ki köztük. Mindezek mellett nagyon tisztelettudóak is, hiszen mindig tudják, hogy hol a határ.

–  A díj nagyon váratlanul ért, nem számítottam rá, hogy vármegyei szinten rám gondolnak – nyilatkozta. – Előtte egy nappal tudtam meg, hogy nekem ítélték ezt a díjat. Jó visszajelzés volt, inspirál és nagyobb lendületet ad. Sok tervem van már erre az évre és nemcsak iskolai szinten, de városi szinten is. Rögtön márciusban egy előadással kezdünk általános iskolásoknak. Városunkba érkezik Pintér József baleseti helyszínelő, aki egy nagyon érdekes előadáson mutatja be a munkáját. Ezt követően májusban egy mopedes vezetéstechnikai tréningre készülünk a Tesco-parkolójában, ami szintén nagyon izgalmas programnak ígérkezik – mondta el végül.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!