Helyi hírek 2023. február 10. 11:00

Katonás matek

Katonás matek
Újra megrendezte az idei tanévben nyílt matematika háziversenyét a koronavírus miatti kényszerű szünet után a Kecskeméti Katona József Gimnázium.

Fontos, hogy a megmérettetésen lehetőséget kapnak a kecskeméti, illetve Kecskemét környéki általános iskolák, hogy 6-7-8. osztályos tanulóik a katonásokkal összemérjék tudásukat. A középiskola különösen számít azokra, akik az elmúlt tanévben matematikából valamelyik versenyen eredményesen végeztek.



A nyílt háziverseny kétfordulós. Mindkettőre a rendező iskolában került sor, az egyes fordulókban szerzett pontokat összeadták. A résztvevők évfolyamonként különböző feladatsorokat kaptak. A matematikaversenyen csak íróeszközt és szerkesztőeszközöket használhattak a versenyzők. A feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésre. A verseny értékelése évfolyamonként történt.



A Katona József Gimnázium matematikaversenyének az eredményhirdetése február 8-án volt, ahol nagyon szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói. 

Eredmények:
Kovács Ráhel 6.a – II. hely,
Görgei Ivett 6.a – III. hely.
Felkészítő tanár: Rádiné Petróczi Márta.

Csáki Anikó 8.z – III. hely 
Felkészítő tanár: Selyem Erika

A díjazottak oklevelet és könyvutalványt kaptak. A lányok örömmel újságolták, hogy a katonások megvendégelték őket, s különböző logikai társasjátékok mellett beszélgettek, ismerkedtek. Nagyon kellemes hangulatú volt a délután.

Fotó: Csákiné Pintér Irén
Forrás: kjg.hu
                     

Kövessen minket a Facebookon is!