Helyi hírek 2023. február 12. 16:00

Lebukott a brutális tini

Lebukott a brutális tini
Meghökkentő felvétel került a kiskunfélegyházi rendőrök kezébe. Fiatalkorúak videóra vették, amint egyikük egy idősebb férfit brutálisan bántalmazott. Bár többen is voltak a helyszínen, senki nem avatkozott közbe. Végül a felvétel buktatta le őket.

A Zsaru Magazin írta meg, miszerint névtelen bejelentés érkezett a Telefontanú vonalára január 11-én, hogy egy szombathelyi általános iskola diákjai között kering egy felvétel arról, ahogy egy 15 éves fiú megver egy idős férfit. A bejelentő megnevezte a videót készítőjét, egy szintén 15 éves fiút. A zsaruk felkeresték az édesapját, és behívták a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra a fiával együtt. Kiderült, az eset két héttel korábban, december 27-én, este történt.



– A felvételen látottak még minket is sokkoltak – mondja Horváth Renáta zászlós, vizsgáló. – A videón látható, ahogy az egyik fiú odamegy az idős sértetthez, majd ököllel megüti, aki ettől a földre esik. Ezután a fiatal elkezdi a sértettet fojtogatni, majd többször is belerúg. A sértett maga elé tartja a kezét, úgy védekezik, miközben a fiú többször ököllel lecsap rá. Eközben a felvételt készítő nevet rajta, és hangosan bíztatja „Üssed még!” Nem messze tőlük állt néhány gyerek. Tizenhárom évesek. Őket tanúként hallgattuk ki. A kihallgatásuk során elmondták, bár tudták, hogy amit a másik két fiú csinál, az rossz, mégsem mertek közbeavatkozni. Az egészet a térfigyelő kamera is rögzítette. Ezen látszik, miután a megvert férfit otthagyták az úttest szélén, az egyik fiatal, aki szintén végignézte az esetet, visszamegy, és felhúzza a földről a sértettet, majd ő is otthagyja. A megvert férfi ezt követően kicsit imbolyogva elhagyta a helyszínt. A sértettet ez idáig nem sikerült megtalálni.



A rendőrök számára a legmegdöbbentőbb az volt, amikor kiderült, az iskolában szinte mindenki tudott a videóról. Feltehetően a szülők is. A tanúvallomások és a felvételek alapján azonosították a 15 éves támadót.



– Szerettük volna éreztetni a kamasszal, hogy tettének súlya van – magyarázza Seres Anita őrnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Ezért nem beidéztük a rendőrségre, hanem mi magunk mentünk érte az iskolába. Közben behívtuk a fiú édesanyját is a rendőrkapitányságra. Az édesanya reakciója az esettel kapcsolatban különös volt. Bár látta a felvételeket, fiát egyáltalán nem kérte számon tettéért, inkább egész idő alatt babusgatta, simogatta és biztatta, nem lesz semmi baj.


A fiú végül ügyvédje javaslatára nem tett vallomást. A bántalmazót garázdaság bűntettével, a mobiltelefonjával videofelvételt készítő társát pedig felbújtóként elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják. A gyermekvédelmi hivatal vizsgálja a szülők felelősségét is. Például azt, hogy a két 13 éves fiú mit keresett éjszaka szülői felügyelet nélkül egy szórakozóhelyen.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!