Program 2023. február 17. 12:00

Könyvtársarok – Februári programajánló

Könyvtársarok – Februári programajánló
A félegyháziak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban hasznosan tölthetik el szabadidejüket. Az olvasás mellett ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak és minden hónapban új kiállítást tekinthetnek meg.



Február 21-én, kedden 10 órára a Betűbölcsi újabb foglalkozására várják nemcsak a kismamákat, hanem azokat is, akik az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaitól szeretnék megtanulni, esetleg feleleveníteni az otthoni újraélesztés lépéseit, ami az egészségügyi eszközfejlesztés tükrében általában 5 évenként frissül.



Február 1-jén nyílt meg a bibliotékában Sáros Miklós DEMOMODE kiállítása, amelyen a képzőművész az újrahasznosított faalapanyagokat részesítette előnyben. A Horváth Endre-díjas alkotóval 22-én, szerdán 17 órakor személyesen találkozhatnak a művészetkedvelők, hiszen tárlatvezetést tart, amin beszél az alkotás folyamatáról, a különböző általa használt technikákról, a tárlat kialakulásáról, szellemiségéről.



Február 23-án, csütörtökön 17 órakor folytatódik a könyvtár egyik legnépszerűbb sorozata a földrajzi szabadegyetem. Az est előadója Sárpátki Zsuzsanna, ismertebb nevén Female Yeti, aki 2015-ben elhatározta, hogy világgá megy, feladja angliai szuper állását a BBC-nél. 100 pontból álló bakancslistát készített, melynek 53. pontja: Megmászni egy 8 ezrest. Ez neki 2021-ben sikerült, feljutott a Föld nyolcadik legmagasabb hegyére, a Himalájában található Manaszlura. A program házigazdája Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

                         

Kövessen minket a Facebookon is!