Helyi hírek 2023. február 14. 18:50

Átadták a város első kupakgyűjtő konténerét

Képgaléria
Átadták a város első kupakgyűjtő konténerét
Ünnepélyes keretek között február 14-én a piac főbejárata mellett felavatták a városunk első műanyag kupakgyűjtő konténerét. A kupakokat jótékonysági kezdeményezések támogatására gyűjtik, jelen esetben a másfél éves fehérvérűséggel küzdő Izabella megsegítésére.

Az eseményen Bajzák Andrea ifjúsági referens köszönetet mondott a megvalósításban segítőknek, mint Ódor Lászlónak, a szociális és közfoglalkoztatási osztály vezetőjének, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a helyi Tourinform iroda munkatársainak, önkormányzati képviselőknek, magánszemélyeknek, vállalkozóknak, iskoláknak és a város intézményeinek.

– Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik elkészítették ezt a szívet és ezáltal lehetővé tették, hogy a gyűjtés folyamatos legyen. Az elmúlt időszakban karácsonyt szerveztünk rászoruló családoknak, segítettünk a háború elől menekülőknek. Azonnali segítséget nyújtottunk ismeretlenül egyetlen hívó szóra. Ez a csapat, de nyugodtan nevezhetem családnak – egyre bővül. Adományaikat, segítségüket különböző mértékben és módon ajánlják fel. Egy dolog azonban közös bennük, hogy mindezt önzetlenül teszik. A társadalomban mindig akadnak jobb, tehetősebb helyzetű, szociálisan érzékeny és elesettebb, hátrányos helyzetű csoportok, akik segítségre szorulnak. Őket, az ő javukat célozzák meg a városunkban szerveződő becsületkasszás sütivásárok, jótékonysági licitálások, sport- és szabadidős programok, versenyek, ételosztások, kupakgyűjtések, és egyéb jótékony rendezvények, amelyek bevételeiből támogathatjuk a betegek gyógyulását, orvosi eszközök beszerzését, krízis helyzetben élő társaink helyzetének javítását.

A segítő szándék az emberek többségében benne lakozik, csak épp nem tudják hogyan, mikor és kinek segítsenek. Ebben igyekszünk mi irányt mutatni. Nagyon sok karitatív szervezet működik régiónkban, és akad is dolguk bőven, de ez a segítő közösség tőlük függetlenül a közvetlen környezetünkben élő barátaink, ismerőseink segélykérésére, az ő megsegítésükre szerveződött. A kis közösség előnye, hogy hamarabb tudomást szerzünk az elesettekről, a bajba jutott embertársainkról. És a segítség, támogatás is szinte azonnal érkezhet. A segítségnyújtás mellett jó példával járunk a fiatalabb generáció előtt. Ezt látják tőlünk, ebben a támogató közösségben szocializálódnak. A most kihelyezett szív jól szimbolizálja mindazt, amit évekkel ezelőtt kimondatlanul is célul tűztünk ki. Apró, szívből jövő cselekedetekkel boldogabbá tehetjük mások életét. Kívánom, hogy ez a szív sokszor teljen meg életmentő, sorsfordító kupakokkal és segítse embertársaink életét.

Bajzák Andrea végezetül Pilinszky János soraival zárta az átadót: „A jótettek javarészt titokban születnek. Semmiféle műszer nem jelzi őket, semmiféle statisztikai apparátus nem készít róluk táblázatot. De a jelenlétük annál valóságosabb.”

V. B.
               
Fotó: Fantoly Márton   
             

Kövessen minket a Facebookon is!