Helyi hírek 2023. február 14. 14:00

Idén is a Házasság hete program vendége volt Pál Feri atya

Idén is a Házasság hete program vendége volt Pál Feri atya
Évek óta hagyomány, hogy a Házasság hete a Móra Ferenc Művelődési Központban nem telhet el Pál Feri atya előadása nélkül. Így volt ez idén is, a római katolikus pap, mentálhigiénés szakember teltházas előadást adott február 13-án, hétfőn.



A téma ismét nagyon aktuális volt, hiszen a belső küzdelmeinkről szólt és annak lehetséges megoldásaival foglalkozott igazi pálferis stílusban, ahol természetesen a nevetésnek is mindig helye volt. Érintette a Covid, a háború, az infláció és családi problémák okozta szorongásokat életünkben, ennek fázisaiban sokan magukra ismerhettek a megjelentek közül és természetesen a megoldás felé is utat mutatott.



Elmondta, hogy saját belső stabilizálásunk egyik fontos eszköze lehet a sport, a kreatív tevékenységek (főzés, házkörüli munkák) és az értékes emberi kapcsolataink is. Az előadó több történettel szemléltetett egy-egy helyzetet, így könnyedén érthetővé tette a sokszor bonyolult lelki folyamatokat. A közönség sok nevetéssel és a végén vastapssal köszönte meg az atya lelki támogatását.

Z. A.

Fotó: Nagy Gergely    
           

Kövessen minket a Facebookon is!