Helyi hírek 2023. február 15. 07:00

A Móra Ferenc Gimnázium csapata nyerte a Bátrak Ligáját

Képgaléria
A Móra Ferenc Gimnázium csapata nyerte a Bátrak Ligáját
Bátrak Ligája vetélkedő volt a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium tornacsarnokában február 14-én, kedden. A Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott versenyen 10 általános iskola vett részt:
  • Rigó József Általános Iskola, Bugac,
  • Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola, Csongrád,
  • Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
  • Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola,
  • Csongrádi Keaoi László Gyula Általános Iskola, Felgyő,
  • Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium,
  • Batthyány Lajos Általános Iskola, Kiskunfélegyháza,
  • Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium,
  • Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola,
  • Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola.

A Bátrak Ligája egy országos versenysorozat, általános iskolások részére a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül, aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése. 

A díjátadó ünnepségre 14 órakor került sor, ahol megjelent és beszédet mondott Dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke valamint Balla László Kiskunfélegyháza város alpolgármestere.

Balla László beszédében hangsúlyozta, hogy mindig örömmel tesz eleget a kérésnek, ha sportrendezvényre invitálják. Ahogy fogalmazott: a sport szeretete összeköt mindenkit, fiatalt és idősebbet egyaránt. Bízik benne, hogy a részvevő fiatalok olyan napon vettek részt városunkban, ami maradandó élményt fog jelenteni számukra és sokat fognak ebből profitálni. Megköszönte a szervezőknek, hogy Kiskunfélegyházára hozták a versenyt, az iskolának, hogy helyet adtak az eseménynek, és megköszönte a részvevőknek, hogy ezt a napot itt töltötték városunkban. Végezetül mindenkinek tevékeny, sporttal teli éveket kívánt.


Dr. Simicskó István elmondta, hogy harminchatodik alkalommal rendezték meg az eseményt, ahová rendszeresen 10 iskolát hívnak meg, hogy katonai jellegű akadályversenyen vegyenek részt. 2017-ben, amikor honvédelmi miniszter volt, akkor hozták létre a Honvédelmi Sportszövetséget. Hangsúlyozta: minden sporttevékenység akaraterő tréning is, amire a fiataloknak hatalmasa szükségük van és ehhez nyújt segítséget a Honvédelmi Sportszövetség.

– A Honvédelmi Sportszövetségnek többek között ez a missziója, hogy felnőttként egészségesek legyetek, legyetek bátrak az élethez, sose adjátok fel és legyetek felkészültek különböző kompetenciákkal, képességekkel, hogy bármi baj, nehézség, válsághelyzet van, akkor önmagatokat, a családtagjaitokat és a hazát is tudjátok védeni. Ha erős és bátor jellemű fiataljaink vannak, akkor van jövője Magyarországnak. (…) Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy a valóságban találkozzatok, küzdjetek, sportoljatok, segítsétek és bátorítsátok egymást – fogalmazott.


Beszélt a kadétprogramról, amelyet 3 középiskolával kezdtek el évekkel ezelőtt, és amely mára már 110 iskolánál tart, amellyel szerződése van a Magyar Honvédségnek. Mindezek mellett nagyon fontosnak tartja, hogy segítsék a honvédséget a toborzó munkájában, hogy legyen utánpótlás és legyenek lelkes fiatalok, akik vállalják a katonai hivatást, valamint a haza védelmét.

A beszédek után az eredményhirdetés következett, ahol a résztvevő iskolák között kiosztották a díjakat. Eszerint a harmadik helyen a Rigó József Általános Iskola csapata végzett Bugacról, a második és első helyet kiskunfélegyházi általános iskola csapata szerezte meg: ezüstérmes a Batthyány Lajos Általános Iskola, míg az aranyérmet a Móra Ferenc Gimnázium csapatának ítélték oda.
                           
Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!