Helyi hírek 2023. február 15. 12:00

Télűző családi farsang a Bankfalui Óvodában

Képgaléria
Télűző családi farsang a Bankfalui Óvodában
Télűző családi farsang volt a Bankfalui Óvodában, február 10-én. A részletekről Vízhányó Rita tagintézmény-vezető számolt be lapunknak.

–  A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, humorral fűszerezett télbúcsúztató időszak. Ennek leglátványosabb programja a jelmezes farsangi mulatság, amelyet február 10-én rendeztünk meg a Bankfalui Óvodában. Ebben az időszakban a vidámság, a népi csúfolódás, a néphagyomány értékeinek őrzése, a népszokásokkal való ismerkedés áll az óvodai élet középpontjában. A kisgyermekekkel már hetek óta készültünk a nagyon várt jelmezes, táncos mulatságunkra. Medvét táncoltattunk, kézműveskedtünk, ügyességi és versenyjátékokat szerveztünk, verseltünk, népi rigmusokat, csujjogatókat, dalokat énekeltünk játékos mozdulatokkal, hangszerekkel, tánccal kísérve. A jótékonysági délutánunkra meghívtuk a család apraját-nagyját. Idén először felkínáltuk a lehetőséget arra, hogy a szülők is magukra ölthetnek hozzájuk közel álló jelmezt, amely még örömtelibbé, vidámabbá tette a napot.

Szűcs László bűvész kápráztatta el varázslatos műsorával a megjelenteket. Csillámtetoválások is készültek Zsibrita-Gácsi Zsuzsanna óvodapedagógus közreműködésével, miközben a büfében finomabbnál finomabb csemegéket lehetett kóstolni. A kora esti időszakban természetesen nem maradhatott el a kiszebáb égetése, amely során a gyermekek újrahasznosított anyagból, saját kis kezük által készített csörgőkkel vonultak az udvarra a szülők, nagyszülők kíséretében. Hangos csúfolókkal, rigmusokkal, dalokkal, tánccal űztük el a telet, várva a megújuló, zöldellő tavaszt. A Bankfalui Óvoda dolgozói nevében is szeretném megköszönni a szülőknek támogató együttműködésüket, illetve a Dél-100 Kft. és a Félegyházi Pékség szíves hozzájárulását!

Z. A.
                

Kövessen minket a Facebookon is!