Helyi hírek 2023. február 18. 10:00

Valentin napi műveltségi vetélkedő a művelődési központban

Képgaléria
Valentin napi műveltségi vetélkedő a művelődési központban
2022 utolsó hónapjaiban felmerült a művelődési központ kollégái között az az ötlet, hogy a Kocsmakvíz mintájára készítsenek egy olyan középiskolásoknak szóló kvízt, mely egyszerre szórakoztató és informatív. Ennek nyomán valósították meg a „Csokit vagy csalunk” halloweeni kvízt még tavaly október 26-án. Örömmel fogadták, hogy a visszajelzések alapján a diákoknak tetszett a műveltségi vetélkedő, és sokan jelezték, hogy újból megmérettetnék magukat.

Ezek miatt a pozitív tapasztalatok miatt folytatták a megkezdett munkát, és december 14-én megrendezték a „Hull a pelyhes” címet viselő kvízt, ami már a karácsony témáját állította a középpontba. A kvízen – az előző alkalomhoz hasonlóan – most is képviseltette magát a város összes középiskolája. A diákok a kultúra számos területéről kaptak kérdéseket: filmek, zenék, kulturális hagyományok, helyi sajátosságok és gasztronómiai finomságok is felbukkantak a kérdések között, így téve próbára a résztvevők tudását.

A 2022-es évet azzal az elhatározással zárták le, hogy a jövőben a tanév során havi rendszerességgel szeretnék megrendezni a kvízt. Idén először a „Szerelem szárnyán” című Valentin-napi kvízzel jelentkeztek február 15-én. A kvízen a hagyományokhoz híven zenék, filmek, versek, híres szerelmespárok, kulturális furcsaságok kerültek a középpontba. Örömükre szolgál, hogy időközben fő támogatójukká vált a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi, amely mozijegyekkel járult hozzá az est fődíjához.

A kvíz képes hidat alkot az intézmény, annak szellemisége és a középiskolás korosztály között. A művelődési központ csapatának fontos, hogy a résztvevők otthonosan érezzék magukat náluk és megérintse őket az ünnepi hangulat. Dekorációik és beöltözős játékaik mind-mind azt szolgálják, hogy a diákok – ha szeretnék – tudatosan hangolódjanak a tematikára és öltözködésükkel akár saját személyiségüket is kifejezzék.

Az év során számos tematikus kvízzel várják a középiskolásokat – legközelebb márciusban – remélve, hogy a program az elkövetkező időszakba egy sikeres és sokak által szeretett rendezvénnyé növi ki magát.

Fotó: Fantoly Márton
                   

Kövessen minket a Facebookon is!