Sport 2023. február 17. 16:00

Emlékfutás a békéért

Képgaléria
Emlékfutás a békéért
A Nemzetközi Katonai Sporttanács, közismert nevén a CISM február 18-án ünnepli megalakulásának 75. évfordulóját, amelynek keretében a tagországok katonái világszerte futással emlékeznek meg a szervezet létrehozásáról. Városunk is csatlakozott az emlékfutáshoz, ahol a honvédségi alkalmazottak, katonák és a Kossuth iskola kadétjai is futottak február 17-én, pénteken délelőtt.

A Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a 2021/2022-es tanév során kötött megállapodást a Honvédelmi Minisztériummal, ez alapján a Honvéd Kadét Program (HKP) I. szintű oktatási intézményévé váltak. A program keretében az iskola honvéd kadét közismereti képzést tart a Honvédelmi ismeretek tantárgy keretében. A csatlakozó kadétok tanulmányaik alatt tartalmas programokon vehetnek részt, mint például laktanya-látogatások, kalandtúrák és akadálypályás foglalkozások.

Mester Ernő kadét instruktortól megtudtuk, hogy 1948. február 18-án alakult meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács, ami a Nemzetközi Olimpiai Bizottság után a legnagyobb szervezet a világon, 140 csatlakozott országgal. A világ minden táján ezen a napon egy emlékfutással tisztelegnek a megalakulás eseményéről, amely felhíváshoz csatlakoztak most a Kossuth iskola kadétjai is. Mester Ernő elárulta, hogy az eseményből szeretnének városunkban hagyományt teremteni.

Z. A.

               

Kövessen minket a Facebookon is!