Helyi hírek 2023. február 21. 17:00

Kitüntetéseket adtak át a tizenötödik évforduló alkalmából

Képgaléria
Kitüntetéseket adtak át a tizenötödik évforduló alkalmából
Fennállásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte február 17-én a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-Alföldi Régiójának csoportja.

A kiskunfélegyházi önkormányzat dísztermében tartott összejövetelen a múltidézés és a jövőbeni tervek megvitatása mellett oklevelek átadására is sor került, továbbá szavaztak a kegyeleti emlékkönyv létrehozásáról is. A nap levezetője Hideg István nyugalmazott őrnagy volt. Az eseményen rajta kívül felszólalt még Sinyi Imre nyugalmazott ezredes, Horváth Balázs István nyugalmazott mk. ezredes, a DAR Tanácsadó testületének tagja és dr. Kovács György nyugalmazott mk. ezredes.

BEOSZ Pajzsot adományoztak Csányi József polgármesternek a város és a civil szervezetek kapcsolatának erősítéséért, a katonai hagyományok ápolásáért, a BEOSZ régiója és tagegyesülete támogatásáért; Farkas Zoltán nyugállományú mk. alezredesnek a katonai, fegyvernemi hagyományok ápolásáért, a Helyőrségi Bajtársi Találkozók szervezéséért és önzetlen munkájáért, továbbá Györgypál Csaba nyugállományú alezredesnek a katonai, fegyvernemi hagyományok ápolásáért, a Hősök Napi ünnepségek szervezéséért és a DAR vezetőség munkájának segítéséért. Várszegi Ferencné nyugállományú büntetés-végrehajtási törzszászlósnak, a DAR elnökhelyettesének a szövetség és a civil szervezetek kapcsolatának erősítéséért, a katonai, fegyvernemi hagyományok ápolásáért BEOSZ Érmet adományoztak. Végezetül a jelenlévők – tiszteletüket leróva – feltűzték a zászlószalagokat.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
            

Kövessen minket a Facebookon is!