Sport 2023. február 20. 11:00

Kiskunfélegyházi fölény az év első országos bajnokságán

Kiskunfélegyházi fölény az év első országos bajnokságán
Kaposváron rendezték az év első országos bajnokságát, amelyen a diák I-es korosztály szabadfogásban küzdött meg a bajnoki címekért. A legkiemelkedőbb eredményeket a Kiskunfélegyházi BSE érte el, amely két arany mellett három bronzot és egy negyedik helyezést is szerzett szombaton – mondta el lapunknak Szabó József edző.

Mintegy kétszáz birkózópalánta gyűlt össze Kaposváron, a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában, ahol tizennégy súlycsoportban küzdöttek az országos bajnoki címekért. A negyvenhét szakosztályt felvonultató viadalra január végén és február elején lehetett kvalifikálni a kecskeméti, az abonyi és a kaposvári területi bajnokságokról, tehát az országos bajnokságon már tényleg csak a legjobbak mérkőzhettek meg egymással – írta meg a Magyar Birkózó Szövetség oldala is.


A csapatverseny dobogósai: 1 KBSE 2. Dunaújváros 3. ESMTK

A küzdelmek során több fiatal versenyzőre is felkaphatta a fejét a szép számú közönség, a végső elszámolásnál azonban a Kiskunfélegyháza végzett az élen, már ami a csapat pontversenyt illeti. A Bács-Kiskun vármegyei szakosztály a 42 kilóban Kacsó Ábel, az 58 kilóban pedig Tófalvi Tamás révén szerzett aranyérmet, de a bajnokok mellett további három bronzot is bezsebelt.


Bajnok: Kacsó Ábel



Bajnok: Tófalvi Tamás


A félegyházin kívül ezúttal egyik klub sem tudott duplázni, így egy-egy bajnoki címnek örülhetett az Abony, a Téglagyár, a Zalaegerszeg, a Vasas, a Csepel, az ESMTK, a Szentes, a BVSC, a Kispest, a Kecskemét, a Tököl és az Orosháza is.

Bronzérmesek: Bárány-Almási Bianka a 69 kg-os fiúk között, Fülön Kristóf a 38, Moldován Vencel pedig a 46 kg-osok között. Benke Barnabás a 85 kg-ban 4. lett.

A 35 kg-os Nagy Tamás három győztes mérkőzéssel a bronzmérkőzésig jutott, de az eredménnyel meg kell várni, a Bíró Bizottság határozatát.

A félegyházi csapatot korondi birkózók erősítették, akikkel több mint két évtizede ápolnak kiváló sportbaráti kapcsolatot.

Edzők: Balázs Imre, Balázs Zsolt, Józsa Gábor, Ván Jenő, Kelemen András, Molnos Norbert, Polyák Dániel és Szabó József.
           

Kövessen minket a Facebookon is!