Helyi hírek 2023. február 22. 10:00

Nyolcadszor is töretlen népszerűségnek örvend a vőfély-zenész találkozó

Nyolcadszor is töretlen népszerűségnek örvend a vőfély-zenész találkozó
Február 18-án, nyolcadik alkalommal rendezte meg városunkban a Sarlós Boldogasszony Főplébánia egyházközsége a vőfély-zenész találkozóját. A jótékonysági eseményen körülbelül 680-an tették tiszteletüket – tudtuk meg Kiss Zoltán szervezőtől.



A szervező elárulta, hogy a mostanra nagy múlttal rendelkező rendezvény fontos vendégei voltak idén is a plébános és káplán atyák. A megjelent vendégeket Geszler Péter esperes plébános is köszöntötte, akiről elárulta, hogy – csakúgy, mint a vőfélyek – rímbe szedte a mondandóját, versbe foglalta a támogatókat, vendégeket, vőfélyeket és zenekarokat is.



Az este menetéről megtudtuk, hogy először bemutatkoztak a vőfélyek, zenekarok, majd a vacsora következett, ahol a vőfélyek segédkeztek a felszolgálásban is. Idén 3 zenekar, 1 dj, valamint az ország minden tájáról 18 vőfély volt az est szereplője, utóbbiak között ceremóniamester és szertartásvezető is megjelent.



Kiss Zoltán elárulta, hogy apai szíve nagyon büszke, hiszen lánya, Anna is szertartásvezetőként mutatkozott be az eseményen.

A kiváló vacsorát a Constantinum konyhájának köszönhették: szürkemarha-pörkölt, töltött káposzta és lakodalmas sütemény alkották az ünnepi menüt. Zoltán elárulta, hogy a befolyt összeget az egyházközség javára fordítják, hiszen a közösségi ház hátsó falán szükséges javításokat végezni, valamint a tetőjavítás is esedékessé vált és közüzemi számlákra szeretnének ebből költeni. A jótékonysági szálon kívül a vőfély-zenész találkozó küldetése még házasulandó párokat megismertetni a szakma képviselőivel, szereplőivel. Megtudtuk azt is, hogy szerencsére a vőfélytársadalom itthon egy baráti társaság, nem riválisai, hanem sokkal inkább segítői egymásnak. Családi napokat, horgászprogramokat is szerveznek rendszeresen és minden alkalmat igyekeznek megragadni, hogy időt tölthessenek egymás társaságában.

Z. A.

                   

Kövessen minket a Facebookon is!