Sport 2023. március 1. 16:00

Versenyt rendeznek a BMX freestyle-pályán áprilisban

Versenyt rendeznek a BMX freestyle-pályán áprilisban
A kiskunfélegyházi BMX freestyle-pálya is helyet ad idén egy junior versenysorozatnak – tudtuk meg Ficsór Kornél többszörös magyar bajnoktól.

A Magyar Kerékpáros Szövetség és az Extrém Sport Kert Egyesület szervezésében rendezett versenysorozat első fordulóját rendezik meg városunkban, április 1-jén. Kornél elmondta, hogy a folytatásra két héttel később Dabason, majd a hónap végén, Gyálon kerül sor.

Megtudtuk, hogy elsősorban juniorok jelentkezését várják. A nevezés 4 korosztályra van kategorizálva, a verseny végén kiderül, hogy ki lesz Magyarország junior bajnoka a sportágban. Ficsór Kornél hangsúlyozta, hogy nemcsak a környező országokban, de Európában is egyedülálló az, hogy BMX junior válogatottja van hazánknak. A városunkban rendezendő versenyt remek lehetőségnek nevezte, hogy azok a fiatalok, akik idejüket, energiájukat nem sajnálják a gyakorlásra, végre megmutathassák, hogy mit tudnak.

Végezetül elárulta, hogy az online nevezés hamarosan nyílik, de a verseny napján a helyszínen is lesz lehetőségük erre az érdeklődőknek.

Z. A.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!