Kultúra 2023. február 26. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Nagyböjt első vasárnapja – 2023. február 26.

1. Hétfőn este 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, szeretettel várják a testvéreket! Utána a Szent József Kör találkozója lesz, 18.30-tól.

2. Kedden 18.45-kor bérmálási felkészítő lesz a közösségi házban.

3. A Karitász Bolt megújult készlettel kedden és pénteken 9 és 11 óra között tart nyitva.

4. Hamvazószerdával megkezdődött a Nagyböjti Szent Negyven Nap, felkészülésünk Húsvét Szent Ünnepére. Péntekenként szigorú hústilalom van érvényben, amely mellé bátran vállaljunk plusz lemondást vagy külön jócselekedetet. A nagyböjti-húsvéti időszakban ne felejtsük el elvégezni szentgyónásunkat. Nagyböjti lelkigyakorlatunk március 16. és 18. között lesz, amit Ft. Dr. Janes Zoltán zákányszéki plébános atya vezet majd.

5. Nagyböjtben minden szerdán és pénteken imádkozzuk a keresztutat, délután 5 órától, az esti szentmise előtt. Most pénteken a ministránsok vezetik a keresztúti imádságot.

6. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartanak reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplomtól. Másnap, elsőszombaton az esti szentmise előtt 17.30-tól a litániát imádkozzák.

7. Az espereskerület képviselő-testületeinek lelki napja és találkozója március 4-én, szombaton reggel 9-kor kezdődik Pálosszentkúton. Várják a testületi tagokat.

8. A mai perselygyűjtéssel a katolikus iskolákat támogatják. Hálásan köszönik a felajánlásukat.

9. Jövő hétre miseszándékok irathatók a plébánián.

10. A virágvasárnapi barkaszenteléshez a barka ágakat már most gyűjtjük, kérjük a testvérek segítségét és felajánlását.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!