Program 2023. március 2. 14:00

Könyvtársarok – Márciusi programok

Könyvtársarok – Márciusi programok
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár célul tűzte ki, hogy élményekkel erősíti a családi összetartást, összetartozást, így március második hetében elsősorban a családoknak kínál programokat.



Jó dolog, ha az embernek van testvére, hiszen mindig akad egy játszópajtás. Ám a kistestvér megszületése után az idősebbre a megszokottnál kevesebb figyelem jut, amit nem könnyű feldolgozni. Horti Júlia klinikai szakpszichológus, gyermekpszichológus március 7-én, kedden 10 órakor a Betűbölcsin a testvérféltékenységről beszél. A hallottak után az anyukák képeskönyveket, szakkönyveket is kölcsönözhetnek ebben a témában.


Fotó: Bús Csaba

Míg 2006-ban a művészetkedvelők a művelődési központban láthatták Öveges László fotóit, addig idén március 8-án, szerdán 17 órakor a bibliotékában tekinthetik meg a félegyházi születésű a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült építészmérnök kiállítását. Kecskemét főépítészének tárlatát Kis-Czakó Imre, a Wesel Hugó Fotókör vezetője nyitja meg. Zongorán közreműködik Pocskai Roland.



Március 11-én, szombaton 9 és 12 óra között a beporzók napja alkalmából a méhek és a méhészet kerülnek a középpontba. A döngicsélő tavaszi délelőttön a könyvtárosok kézműves-foglalkozással és papírszínházi mesével készülnek. Zümike, a méhecske megalkotói, Fliszár Károly és Tarjányi Xénia, magukkal hozzák a közösen készített könyvet és kifestőt. Orbán Károly a méhészetről mesél a gyerekeknek. A felnőttek mézet, mézeskalácsot és méhviaszgyertyát vásárolhatnak.
                             

Kövessen minket a Facebookon is!