Kultúra 2023. március 3. 12:00

Kultúrsarok – Nőnapi kvízcsokor

Kultúrsarok – Nőnapi kvízcsokor
Március 7-én, kedden 17 órakor folytatódik a művelődési központ középiskolásoknak szóló kvízsorozata, amely ezúttal a nőnapot és a leghíresebb női alakokat állítja a középpontba.

Tavaly októberben indult útjára a művelődési központ új programsorozata, ami a műveltségi vetélkedők izgalmas világába szeretné bevezetni a város középiskolásait. Ezek az egyedi kvízestek a leghíresebb ünnepek köré szerveződnek, játékos formába mutatva be a hozzájuk kapcsolódó hagyományokat és furcsaságokat. Az eddigi estjeink során a Halloween, a karácsony és a Valentin-nap témakörében mérhették össze erejüket a csapatok. A résztvevők ügyes helytállását mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kiélezett versenyek során mindig más-más bajnokokat avathattunk az est végén.



A programsorozat következő állomásaként a nőnap és a történelem leghíresebb nőalakjai kerülnek terítékre. A megszokottaktól eltérően új feladattípusok is fogják szegélyezni a csapatok útját, miközben bejárják a sport, a képzőművészet, a zene és a kultúra más érdekes területeit. A kérdések során felvillannak majd a legkiemelkedőbb, legbátrabb és legbefolyásosabb hölgyek, akik cselekedeteikkel és eszméikkel megváltoztatták a világról alkotott képünket. A vetélkedő győztesei természetesen most is értékes nyereményekkel gazdagodnak, elsősorban kvízünk fő támogatója, a Petőfi Mozi felajánlásának köszönhetően. A vetélkedőre 5 fős csapatokat várunk, akik a művelődési központ aulájában vagy a 76/466-843-as telefonszámon jelentkezhetnek a megmérettetésre.
               

Kövessen minket a Facebookon is!