Program 2023. március 1. 12:00

Koncertek és hegedű módszertani mesterkurzus a zeneiskolában

Koncertek és hegedű módszertani mesterkurzus a zeneiskolában
Mozgalmas hónapnak ígérkezik a március a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában – tudtuk meg Kis-Fekete Vilmos igazgatótól.

A hónap második napján, 17 órakor a kecskeméti Kodály Iskola szakgimnáziumi gordonkaszakos növendékeinek hangversenyére kerül sor, az iskola Jankovszki Ferenc Koncerttermében. A fellépő növendékek felkészítő tanára Agócs Márta, a műsorban zongorán közreműködik Pusker Imre.



Nőnap után egy nappal, március 9-én, csütörtökön 17 órakor az ütő tanszak nőnapi ajándéka lesz a következő program. Dobkoncertre várják az érdeklődőket, ahol fellépnek a Kecskeméti Kodály Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola, a Rocktár, valamint a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola ütő tanszakos növendékei. Felkészítő tanárok: Palotás Gábor, Szőke Gábor, Takó Lajos.



A koncertek után, március 14-én, kedden 10 órától 17 óráig hegedű módszertani mesterkurzust szerveznek az iskolában. Az esemény kitalálója és megvalósítója Szeriné Bíró Ágnes hegedű- és szolfézstanár. A tanárnő elárulta, hogy elsősorban a szakmának szól az esemény, de természetesen a hangszer iránt érdeklődőket is szívesen látnak a nap folyamán, déltől. A mesterkurzust Szászné Réger Judit vezeti, aki több mint fél évszázada tanítja a gyerekeket. Növendékei között számos ismert művészt találni, s több mint százan döntöttek úgy, követik az útját, s a pedagógushivatást választják.

Szeriné Bíró Ágnes elmondta, hogy bár regionálisra tervezték a mesterkurzust, a nagy érdeklődésre való tekintettel kibővítették a létszámot. Érkeznek hegedűtanárok Szegedről, Kecskemétről, Budapestről, Csongrádról, Abonyból, Törökszentmiklósról és még Marosvásárhelyről is vendéget várnak: Brassai Zoltán hegedűművészt, aki az erdélyi vonós mesterhangszerekkel, vonókkal ismerteti meg a megjelenteket.

A szervező bízik benne, hogy az eseménynek folytatása lesz a következő években is.

Z. A.

                

Kövessen minket a Facebookon is!