Helyi hírek 2023. március 2. 16:00

Anyanyelvünkön, a NyelvÉSZ

Anyanyelvünkön, a NyelvÉSZ
12 tanuló jutott tovább a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolából a „NyelvÉsz” Anyanyelvi Tanulmányi Verseny Bács-Kiskun vármegyei fordulójába, amelyet Kecskeméten rendeztek.



A tanulmányi verseny témái közt a nyelvi készségek, nyelvi kreativitás, helyesírás, nyelvhelyesség, szókincs, anyanyelvi érdekességek, szabályos és a szép nyelvhasználat szerepelnek. A kitűzött célok közt szerepet kapott az igényes és helyes nyelvhasználat elsajátítása, a nyelv sokszínűségének megismertetése, az érdeklődés felkeltése anyanyelvünk szépségei iránt, a nyelvi hagyományok ápolása.



A batthyánys gyerekek szép eredményeket értek el. A 2. a osztályból Tóth-Horti Zsuzsanna tanítványa, Vass Izabella 4. helyezést ért el. Szólya Borbála 4.z osztályos tanuló 5. lett. Felkészítő tanító Bulyákiné Gubcsi Judit. Sörös Ferenc a 2. z osztályból 6. helyezést ért el, felkészítője Halász Attiláné Ildikó néni örömére. A felső tagozatosok közül Berecz Áron 7. a osztályos tanuló a 8. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Molnár Elvira.

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítőnek egyaránt.

Tóth-Horti Zsuzsanna
    batthyanysuli.hu
              

Kövessen minket a Facebookon is!