Helyi hírek 2023. március 3. 17:00

Izgalmas programokkal kezdődött a tavasz a Közgében

Képgaléria
Izgalmas programokkal kezdődött a tavasz a Közgében
A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum mindig is híres volt arról, hogy nemcsak az egyes tantárgyak elméleti anyagának, hanem az egyes ismeretek gyakorlati alkalmazhatóságának is nagy fontosságot tulajdonítunk. Alapelvünk: ne csak tanuld, nézd meg, tapasztalj, próbáld ki és add át a tudásodat másoknak is. Így leszel sikeres, kiváló szakember.

Ezúttal két kora tavaszi kalandunk leírása következik: a turizmus ágazatosok az Utazás Kiállításra látogattak, hogy aztán egy vidám délután farsangi matekversenyen mérjék össze tudásukat iskolánk diákjai és tanárai.

Közgések az Utazás Kiállításon

Az Utazás Kiállítás a Budapesti Hungexpo területén február 23-25. között már a 45. alkalommal várta a szakembereket és az utazás szerelmeseit. A vásár nemzetközileg is elismert, hazánk legnagyobb turisztikai börzéje. Erre a neves eseményre látogattak el február 24-én a Közgé turizmus-vendéglátás ágazatos tanulói, a 9/NY, 9/T, 10/T és a 11/T osztályokból. A vásár első napja a szakmáé, előadásokkal, szakmai konferenciákkal, a többi nap pedig a nagyközönségé.

A kiállítók sokszínűsége, a bemutatók elvarázsolták diákjainkat. Találkozhattak, beszélgethettek a különböző utazásszervezőkkel, a szolgáltatók képviselőivel. Így az iskolai oktatásnál sokkal érdekesebb közegben ismerhették meg a különböző turisztikai térségek által kínált attrakciókat is. Lehetőségük nyílt szakmai anyagok gyűjtésére, amelyeket további tanulmányaik során majd hasznosítani tudnak.

Nagy élmény volt számukra a külföldi díszvendég, Madagaszkár táncos bemutatója, valamint az e-Bike tesztpálya kipróbálása is. A Budapest Boat Show és a Karaván Szalon ámulatba ejtett mindenkit a modern luxushajók, lakóautók és lakókocsik látványával. Az Utazás Kiállításon való részvétel hasznos volt tanulóinknak, nagyon jól érezték magukat, és komoly bepillantást nyerhettek a szakma sokszínűségébe, szépségébe.

Farsangi matekverseny

A farsangi időszak lezárásaként a természettudományi munkaközösség matematikaversenyt hirdetett iskolánk tanulói és tanárai számára. A versenynek, amelyre február 28-án délután került sor, a feladatai is a farsanghoz kapcsolódtak. A helyes megoldáshoz a  matematikai mellett gazdasági számítási, logikai ismeretekre is szükségük volt a versenyzőknek. A jó hangulatról a jelmezbe öltözött tanulók is gondoskodtak. A versenyen 11 diákcsapat és 3 tanárcsapat, összesen 38 fő vett részt.

Eredmények:

I. hely Ricsi bácsi kedvencei (Bencze László, Dinnyés Attila, Hegyi Zalán 9/KL)

II. hely No risk, no fun (Áron Lajos, Seres Nóra, Viskovics Marcell 9/P)

III. hely Seregély Ferenc 11/L

Különdíjasok:

Legmagasabb pontszám: Humánusok (Gémesné Endre Erika, Tóthné Kovács Klára, Vőneki Judit)

Legötletesebb jelmez: Vakegerek (Iványi Lilla, László Dorina, Cseszkó Tamás 12/B)

Gratulálunk a résztvevőknek!

Rekedt-Nagyné Kucsora Hajnalka                        Tamás Attiláné
   oktató (turisztika, metematika)                   munkaközösség-vezető                                                                                                                                                       

Kövessen minket a Facebookon is!