Program 2023. március 4. 08:00

Színes március a Móra Ferenc Művelődési Központban

Színes március a Móra Ferenc Művelődési Központban
– Nagyon színesre sikerültek a márciusi programjaink – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilviától, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatójától. Hozzátette: a havi szórólapok, plakátok a Tourinform irodában, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban és a művelődési központban is elérhetők.

Kovács-Csonka Szilvia ismertette, hogy középiskolásoknak szóló nőnapi kvízzel kezdik a hónapot március 7-én, ami a Quiznight – Kocsmakvíz mintájára készül ezúttal az iskolás korosztálynak. Az esemény Almási Emerencia és Nagy Gergely programja, ami nagyon nagy sikerrel fut, immár harmadik alkalommal. Az igazgató örömmel mondta el, hogy munkatársai nagyon jól szólítják meg a középiskolás korosztályt, a Z generációt, akik nagyon fontosak a művelődési központnak. Az est tematikus, ahová ötfős csapatok jelentkezését várják. A nyertes csapat moziba mehet a Petőfi Mozi felajánlásának köszönhetően.

Március 9-én és március 23-án, csütörtökön 10 órától újra Aranyhold, anyatejes táplálást segítő csoport havi foglalkozásai lesznek. A témák: apává válni és a szobatisztaság.

Havi foglalkozásaik között március 10-én, pénteken a Nőszirom – női önismereti kör következő összejövetele lesz, ahol témaként a megújulást választották a csoportvezetők, míg március 11-én, szombaton, 14 órától vár mindenkit a Társasjáték klub és Fekete Krisztián klubvezető.

Visszatér a baba és gyermekruhabörze március 11-én, szombaton 8-tól 12 óráig, érdeklődni és asztalt foglalni a +36 30/307-35-27-es telefonszámon lehet.

Több humoros előadás is helyet kap márciusban a művelődési központban: március 14-én, kedden 19 órakor érkezik Bödőcs Tibor Barbárglamour című stand up estje, ami hatalmas népszerűségnek örvend városunkban is. Tibor „előzenekara” Hajdú Balázs humorista lesz. Március 23-án, csütörtökön 18 órától Aranyosi Péter – Miskolci gyökerek című stand-up előadására várják az érdeklődőket, ahol közreműködik: Vida Péter humorista.

Március 17-én, pénteken 10-től 12 óráig, első alkalommal rendezik meg az ”ÉLETET AZ ÉVEKNEK” kulturális találkozót a Nyugdíjasklubok Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület szervezésében.

Az igazgató örömmel ismertette, hogy újra Egészségnap lesz a művelődési központban, március 18-án, szombaton 9-től 16 óráig. A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósuló eseményen tüdőszűrő busszal, szűrésekkel, állapotfelmérő vizsgálatokkal, sportfoglalkozásokkal és véradással is várják az érdeklődőket.

Szintén nagyon sikeres program a QUIZNIGHT – KOCSMAKVÍZ, játékos műveltségi vetélkedő a színházteremben, amit ebben a hónapban március 20-án, hétfőn 18 órától tartanak.

Március 21-én, kedden, 15 órakor ”A Z generáció és a természet találkozása a boncasztalon” – a Móra Ferenc Gimnázium tanulóinak képzőművészeti kiállítás megnyitójára kerül sor. A kiállító diákokat Szabó Ildikó művésztanár készítette fel.

Március 25-én, szombaton 14 órakor újra tavaszi női körre várják az érdeklődő felnőtt korú lányokat, asszonyokat. Hagyományokra épülő, nagyon bevált program ez a művelődési központban, ahol ezúttal a tavaszi és húsvéti dekorációk, kopogtatók, asztaldíszek készítése lesz a fő téma, Bodor Mariann vezetésével.

A március hónapot pedig Prof. Dr. Bagdy Emőke Minden fejben dől el című előadásával zárja a Móra Ferenc Művelődési Központ március 31-én, pénteken 18 órakor.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!