Program 2023. március 4. 14:00

Ajándékokkal kedveskedik a könyvtár a Holló László Emléknapon

Ajándékokkal kedveskedik a könyvtár a Holló László Emléknapon
Március 6-án Holló László Emléknap lesz, amihez a könyvtár kis ajándékcsomagokkal járul hozzá – tudtuk meg Abonyi Szilvia igazgatótól. A csomagokban Holló Lászlóval kapcsolatos grafikák, könyvek találhatók majd, amelyekből 15-20 darabot rejt el a könyvtár a város több pontján. A csomagra ráírják majd, hogy ajándék, így aki megtalálja, vigye azokat haza és lelje örömét benne!

A hónap folytatásaként is nagyon sok programra hívja fel a figyelmet Abonyi Szilvia. Március 7-én, kedden 10 órától folytatódik a Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja, ahol a vendég: Horti Júlia klinikai szakpszichológus, gyermekpszichológus. A szakember a Borostyán Házból érkezik, a témája a testvérféltékenység.

Március 8-án, szerdán 17 órától Látszat és valóság címmel a kiskunfélegyházi Öveges László Pro Architectura-díjas építész, Kecskemét főépítésze, fotóművész kiállítása nyílik meg. A tárlatot Kis-Czakó Imre, a Wesel Hugó Fotókör vezetője nyitja meg, zongorán közreműködik Pocskai Roland.

Március 11-én, szombaton 9 és 12 óra között Döngicsélő címmel tavaszi családi szombat délelőttre várják az érdeklődőket. A beporzók napja alkalmából középpontban a méhek és a méhészet lesz (papírszínházi mese, kézműves-foglalkozás, mesekönyvek, színezők, gyertyák, mézek). Vendégeket is várnak: Magyari-Benkő Gabriella méhviasz gyertyákkal, Tarjányi Xénia és Fliszár Károly a Zümike, a méhecske mesekönyvvel és kifestővel érkeznek, Ottó Beáta mézeskalácsokkal, Orbán Károly pedig mézzel érkezik és előadást tart majd.

Március 13-án, hétfőn 17 órakor a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány díjátadó ünnepsége lesz.

Március 14-én, kedden 14:30-kor Petőfi-szavalóverseny lesz középiskolásoknak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében.

Március 16-án, csütörtökön 17 órakor folytatódik a Láng van szívemben című sorozat, ahol a vendég dr. Reisinger János irodalomtörténész lesz Ki nekünk Petőfi Sándor? című előadásával. Abonyi Szilvia elárulta, hogy a Szülőföldemen című verssel biztosan találkoznak majd itt az érdeklődők.

Március 17-én, pénteken 15 órakor a Felsőtemetőben Héjjas Istvánra, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös elnökhelyettesére – halálának 15. évfordulója alkalmából – emlékezik Kertész Jánosné tiszteletbeli tag.

Március 21-én, kedden, 10 órától újra Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja. A vendég ezúttal is a Borostyán Házból érkezik: Feketéné Csikós Szilvia mentálhigiénés szakember. Téma: „Akaratos, ellenkezik, dacol… teljesen kimerít!” Mit kezdjek a gyermekemmel a dackorszak idején?

Március 22-én, szerdán 10 órakor a víz világnapja alkalmából a Bácsvíz Zrt. munkatársainak előadása lesz diákok számára. Herédi-Szabó Péter üzemmérnökség-vezető és Csiszár Endre hidrogeológus ismeretterjesztő előadását hallhatják, Okos vízkészlet gazdálkodás és kúthasználat a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében címmel.

Március 23-án, csütörtökön 17 órakor a Földrajzi szabadegyetem sorozat vendége lesz Ugyan Anita hegymászó, a Mount Everest első magyar női meghódítója. Előadásának címe: 5x8000. Az est házigazdája: Bense Zoltán igazgató, hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Március 25-én, szombaton 8:30-tól 11:30-ig véradásra várják az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt szervezésében.

Március 29-én, Kőházi Gergő előadása lesz az „okos egészségügyről”, az EESZT lakossági portál használatáról bővebben.

Március 30-án, csütörtökön 17 órától – rendhagyó módon – Petőfi-nótákat hallhatnak a könyvtárban. Az előadók: Káplán György énekművész, a Magyar Kultúra Lovagja, zongorán kíséri, és a műsort vezeti Szatmári Imre karnagy.

Március 31-én, pénteken 12 órakor „Petőfi, mielőtt sztár lett” címmel Kovács Attila (Holden Rose) író, motivációs előadó diákoknak szóló műsorára kerül sor.

A hónap végén, március 31-én, pénteken 14 órakor a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület évi rendes közgyűlése lesz.

Március 31-én, pénteken és április 1-jén, szombaton 8 és 16 óra között a Petőfi Irodalmi Múzeum Petőfi200 mozgó múzeumbusza érkezik a könyvtár melletti parkolóba. Az igazgató kéri, hogy aki szeretné látogatni a mozgóbuszt, a könyvtárban jelentkezzen előzetesen.

Z. A.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!