Petőfiszállás 2023. március 6. 13:00

Lelki nap Petőfiszállás–Pálosszentkúton

Képgaléria
Lelki nap Petőfiszállás–Pálosszentkúton
Március 4-én, szombat délelőtt Geszler Péter esperes atya a Félegyházi Sarlós Boldogasszony Plébánia képviselő-testületének tagjaival érkezett Petőfiszállás-Pálosszentkútra, hogy az idei nagyböjti szent időben az esperesi körzethez tartozó plébániák, egyházi képviselők számára lelki napot szervezzen a pálos testvérekkel.

A zarándokok, képviselők fogadása után 9 órakor keresztút kezdődött, amelyet az Árkádok alatt lévő stációk előtt emlékeztek Urunk, Jézus Krisztus keresztútjára. Ezután a templomban Seffer Attila kiskunhalasi plébános tartott előadást, elmélkedést az egyház és az emberi kapcsolatok vonatkozásában.

A találkozón részt vettek:

Bugac plébánia, Bugac – Alsómonostor plébánia;
Fülöpjakab plébánia – Pléb. korm.: Dr. Juhos Imre;
Gátér plébánia;
Kiskunfélegyháza – Óplébánia – Geszler Péter kerületi esperes, érseki tanácsos, káplán: Farkas Tibor;
Kiskunfélegyháza – Újplébánia – Hajagos Gyula érseki tanácsos, káplán: Márton Arnold;
Kunszállás plébánia;
Pálmonostora plébánia – Kapás Mihály plébános;
Petőfiszállás–Pálosszentkút OSPPE Plébánia – Plébános: P. Pál Dániel Csaba OSPPE, kisegítő lelkész: P. Balla Péter Barnabás OSPPE, P. Roman Grzegorz Majsewski OSPPE és P. Tölgyes Tibor Kálmán OSPPE;
Tiszaalpár I. plébánia – Kéri Vencel plébános; Tiszaalpár II. plébánia.

Az előadás után 11 órakor szentmise következett, amelyet Seffer Attila plébános celebrált. A szentmise végén Attila atyának megköszönték, hogy eleget tett a meghívásnak, és jókívánságukat fejezték ki születésnapja alkalmából. A szentmise után a helyi képviselő-testület és az önkormányzat jóvoltából a vendégeket ebéddel kínálták, amelyet Tápay Tünde készített el Vízhányó Ernőné és Vízhányó Ernő segítségével. Közben a Budapestről érkező zarándokokat is ebéddel látták el, akik nagy meglepődéssel fogadták a szíves vendéglátást.

Köszönik Péter atyának a találkozó megszervezését, az önkormányzat támogatását, a Szentkúti Nappali Klub tagjainak a finom pogácsasütését, és a pálos atyáknak, akik mindig nagy szeretettel várják a kegyhelyre érkezőket – adta hírül
Petőfiszállás Községi Önkormányzatának Facebook-oldala.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!