Sport 2023. március 7. 07:00

Hétvégén indul a negyedik Tour de Puszta

Hétvégén indul a negyedik Tour de Puszta
Március 12-én, vasárnap negyedik alkalommal szervezi meg a Bringabarát kerékpárbolt és szerviz valamint a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub a Tour de Puszta nevű terep- és tájékozódási kerékpártúrát és terepfutást Fülöpjakabon.

Kürti Márti és Simon Béla Szabolcs szervezők elárulták, hogy mindig igyekeznek valami újdonsággal szolgálni az érdeklődőknek. Az első évben családias sportesemény volt a túra, majd a későbbi években jóval több indulóval és érdeklődővel zajlottak már az események. A tavalyi évben még önkéntes alapon futották le a vállalkozó kedvűek a távot, idén már kifejezetten futótávot is hirdettek. Mind a kerékpárosoknak, mind a futóknak feladja a terep a leckét, hol a szintkülönbséggel, hol a homokos tereppel lehet küzdeni majd. A szervezők elárulták, hogy úgy alakították ki az útvonalakat, hogy azért mindenkinek jusson bőven a változatosságból. Három távra lehet jelentkezni: családi táv ~10 km, rövidtáv ~25 km, hosszútáv ~40 km.

A szervezők elmondták, hogy Fülöpjakab ismét pozitívan fogadta az eseményt, a Fülöp Büfé, mint versenyközpont és a polgármester úr is nagyon nyitott az eseményre. Megtudtuk, hogy online felületen március 8-áig lehet nevezni, de a helyszínen is lesz rá lehetőség. A verseny előtt eligazítás, segélytelefonszámok ismertetés és a térképek kiosztása zajlik majd és körülbelül 11 órakor egy lassú rajttal indul a futam.

További információ és nevezés a www.bringabarat.com/tdp oldalon. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!