Helyi hírek 2023. március 9. 09:00

Nőnapi rendezvényt tartottak a Szakmaközi Művelődési Házban

Képgaléria
Nőnapi rendezvényt tartottak a Szakmaközi Művelődési Házban
Nőnap alkalmából vacsorával vendégelte meg tagjait, szimpatizánsait a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete és az Értelmet az Éveknek Klub. Az összejövetelen Horváth Tamás, az MSZP helyi vezetője és Sárdi Tibor, az Értelmet az Éveknek Klub elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az esemény díszvendége Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke volt.

Az ünnepélyt Virágné Marika, a nőkről szóló gondolataival nyitotta meg. Elmondta, hogy a mai nők helyzete mennyivel másabb, mint az elődöké volt. A XXI. század rohanó világában az asszonyoknak csinosnak, szépnek, okosnak, konyhatündérnek…kell lenni. Ennyi területen nagyon nehéz helyt állni, de egy nőnek semmi sem jelenthet lehetetlent. Azonban, ezeknek a szerepeknek a beteljesítéséhez egy biztos háttér, egy erős férfi szükségeltetik. Így, arra biztatta a jelenlevő férfiakat, hogy támogassák a szeretett partnerüket mind abban, amikben tehetik, hiszen egy elégedett asszony, a család koronája lesz.

Ezután Komjáthi Imre vette át a szót, aki személyes, Félegyházához fűződő élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel. Beszéde további részében elismerően nyilatkozott édesanyjáról, aki kilenc gyermeket nevelt fel szeretetben, becsületben. Említést tett feleségéről, akivel egy családi tragédiát követően
hatgyermekes családdá váltak: Imre egyik húga négy gyermeket hagyott árván, akiket befogadtak és tisztességgel felneveltek. A hirtelen változás összefogást, pontos munkabeosztást kívánt, a már nagycsaláddá nőtt közösségben.

Mindenkinek ki kellett vennie a részét a házimunkában és a teendőkben annak érdekében, hogy könnyedén menjenek az otthoni dolgok. Elmondta, hogy a felesége nagy álma az volt, hogy a szociális pályán diplomát szerezzen és elhelyezkedjen. Az asszony kitartásáról és elhivatottságáról tanúskodik, hogy végül öt szakmai oklevél büszke tulajdonosa lehet elismert szakemberként.

Végezetül Horváth Tamás kért szót, aki szép szavakkal méltatta édesanyja és felesége erőn felöli munkáját annak érdekében, hogy a család egységként tudjon működni. Majd a rendezvény férfi résztvevői egy-egy szál virággal személyesen is kifejezték hálájukat a nőtársak felé.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                     

Kövessen minket a Facebookon is!