Helyi hírek 2023. március 11. 14:00

A méhek és a méhészet világa a könyvtárban

Képgaléria
A méhek és a méhészet világa a könyvtárban
Családi délelőttöt tartottak március 11-én, szombaton, a városi könyvtárban. A beporzók napjához kapcsolódóan a méhek és a méhészet világával ismerkedtek meg az érdeklődők, miközben számos izgalmas programon vettek részt.

Kézműveskedéssel indult a családi délelőtt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az asztaloknál bárki ollót, ragasztót, színes ceruzát, filctollat ragadhatott és elkészíthette saját méhecskéjét, vagy színezhetett egyet. Nagy népszerűségnek örvendett a papírszínházi mesemondás is, Regéci Márta gyermekkönyvtáros A méhkirálynő című mesét adta elő.

A méhészek munkáját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kisfilmje ismertette, majd az érdeklődők Orbán Károly méhésszel beszélgethettek. A programból a mézkóstolás sem maradt ki, sőt, az akác-, a vegyes- és a repceméz mellett a virágport is megkóstolhatta a család apraja és nagyja. Az árusoknál bárki válogathatott Magyari-Benkő Gabriella méhviaszgyertyái, Fliszár Károly méhecskés mesekönyve, Tarjányi Xénia kifestőkönyve és Ottó Beáta mézeskalácsai közül.

G. E.
                                 

Kövessen minket a Facebookon is!