Kultúra 2023. március 14. 12:00

Kultúrsarok – Együtt az egészségünkért!

Kultúrsarok – Együtt az egészségünkért!
Március 18-án, szombaton 8 órától ismét megrendezik az Egészségnapot a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol állapotfelméréseken, prevenciós célú és mozgásos foglalkozásokon, illetve véradáson vehetnek részt az érdeklődők.

Napjaink egyik legnagyobb kihívása, hogy rohanó világunkban képesek legyünk tudatosan odafigyelni egészségünkre, időt és energiát szakítani az esetleges rutinvizsgálatokra. Erre a törekvésre nyújt megoldást az Egészségnap, ahol egy helyen, ingyenesen bárki felmérheti az egészségi állapotát és kikapcsolódhat a mozgásos bemutatókon.



A nap folyamán számos programon vehetnek részt az érdeklődők. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében reggel 8 órakor érkezik a tüdőszűrő busz a művelődési központ előtti parkolóba, ahol tüdőszűrésre lesz lehetőség a legfontosabb igazolványok bemutatása után. 10 órától kezdődik a véradás a Magyar Vöröskereszt szervezésében mindazok számára, akik szeretnének segíteni embertársaikon.



A véradással párhuzamosan 10 órakor indulnak el az állapotfelmérési vizsgálatok, (vérnyomás, vércukorszint, látásélesség, testtömegindex-számítás, vérnyomásmérés), a prevenciós foglalkozások (újraélesztés) és az egészséghez kapcsolódó tanácsadások.

A látogatók 9 órától különféle mozgásos bemutatókhoz, foglalkozásokhoz is csatlakozhatnak: lehetőség lesz kipróbálni a hatha jógát, a gerincjógát, a Maminbaba fitnesz foglalkozást, illetve a pilates tornát. Mindazok számára, akik az akrobatikus látványtánc világába szeretnének betekintést nyerni, szívesen ajánljuk a Piramis-Dance – Victoria Fitness akrobatikus elemekből álló bemutatóját, 14 órai kezdettel. A nap folyamán egészségtudatos, bio-, és adalékmentes termékkel is megismerkedhetnek a látogatók.

Az Egészségnap a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, az Egészséges Félegyházáért Egyesület és a Magyar Vöröskereszt szervezésében valósul meg. A programokról és a pontos időpontokról további információk letölthetőek a
www.facebook.hu/iroda.efi oldalról.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!