Helyi hírek 2023. március 17. 10:00

Ismét veszteségfeldolgozó csoportot indít az Egészségfejlesztési Iroda

Ismét veszteségfeldolgozó csoportot indít az Egészségfejlesztési Iroda
Nyolcadik alkalommal hirdet ingyenes gyászfeldolgozó foglalkozásokat az Egészségfejlesztési Iroda. Várják azok jelentkezését, akik szerettüket, hozzátartozójukat veszítették el. Az április 26-án induló tízalkalmas foglalkozás-sorozatot Szívós Péterné Lídia gyásztanácsadó és Hatvani Zsófia református lelkésznő vezetik.

A csoport tagjai kéthetes gyakorisággal találkoznak, és meghatározott tematika alapján dolgoznak. Az önbizalom-növelő, önismereti feladatok szerves részét képezik a gyászfeldolgozásnak, mivel az énkép sérül, ha valaki elveszít egy szeretett személyt. A résztvevők csoportos és egyéni feladatokat is kapnak, például veszteségegyenest kell készíteniük, meg kell írniuk saját végrendeletüket és minden nap olyan érzelmeket kell leírniuk, amelyeket átélnek. A foglalkozásokon Hatvani Zsófia református lelkész bibliai részleteket olvas fel és magyaráz, amelyek szintén segíthetnek a gyógyulásban.

– A gyász egyéni folyamat, és minden ember másképp éli át. Az érzelmi hullámzások, a szomorúság és a fájdalom normális reakciók, amelyeket nem szabad elfojtani vagy elnyomni. A gyász folyamata hosszú és nehéz, de a megfelelő támogatással és segítséggel a gyászolók képesek megbirkózni vele, és újra megtalálni az élet örömeit. Ebben segít a feldolgozó csoport is – mondta el Szívós Péterné Lídia.

A foglalkozásokra Szívós Péterné Lídiánál lehet jelentkezni egészen április 26-ig a 06-70-370-65-58-as telefonszámon
.
               

Kövessen minket a Facebookon is!