Sport 2023. március 18. 16:00

Sólyom szárnyán

Képgaléria
Sólyom szárnyán
A történelmi íjászat sport és hagyományőrzés is egyben. Egyre népszerűbb, látványos sport hazánkban és Európa-szerte. A versenyek hangulata, a korhű történelmi jellegű ruhák világa könnyen rabul ejti a nézőket és íjászokat egyaránt. Sokak számára jelenti a szabadidő hasznos, kellemes eltöltését. Vannak, akiknek egyfajta időutazás a régi korokba. Van, akiknek a hagyományok, a honfoglaló magyarság hadi tudományának ápolása, bemutatása az elsődleges célja.

A Huszka József Hagyományőrző Egyesület az idén is részt vett a füzesgyarmati V. Arany Sólyom Történelmi Teremíjászversenyen. Változatos célok és kihegyezett távolságok jellemezték az esemény felépítését, kiváló felkészülési lehetőséget kínálva az országos bajnokságra való felkészüléshez.

Pozsár Balázs Borisz, a Batthyány Lajos Általános Iskola 7. a osztályos tanulója másodosztályú minősítési szintet ért el a történelmi (modern) kadet férfi kategóriában, korosztályában pedig az előkelő 2. helyezett lett. A 2023. évi Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságon Balázs az 5. helyen végzett. Edzője: Németh László

Gratulálunk nekik és további sikereket kívánunk!

Forrás: batthyanysuli.hu, Füzesgyarmati Arany Sólyom Hagyományőrző Íjász Egyesület, Szederkényi Barbara, Pozsár Balázs

                 

Kövessen minket a Facebookon is!