• Kezdőlap
  • Hírek
  • Gazdaság
  • Véleményezze Ön is! – Gazdaságfejlesztés és foglalkoztatás-ösztönzés Bács-Kiskunban
Gazdaság 2023. március 18. 14:00 Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat

Véleményezze Ön is! – Gazdaságfejlesztés és foglalkoztatás-ösztönzés Bács-Kiskunban

Véleményezze Ön is! – Gazdaságfejlesztés és foglalkoztatás-ösztönzés Bács-Kiskunban
2027-ig összesen 3,3 milliárd forint pályázati támogatás jut a foglalkoztatás ösztönzésére Bács-Kiskun vármegyében. A projekt keretében elkészült Bács-Kiskun legfrissebb gazdaságfejlesztési és foglalkoztatás-ösztönzési stratégiája, amelynek társadalmi egyeztetése megkezdődött. Küldje el Ön is a véleményét március 22-éig.

„Bács-Kiskun megyei Paktum Plusz” – ez a címe annak a projektnek, amelyet a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal és a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal alkotta konzorcium valósít meg 2022 és 2027 között. Ennek keretében a vármegyei foglalkoztatási megállapodások, paktumok az előttünk álló öt évben a 30 év feletti inaktívak, valamint az 50 év feletti nyilvántartott álláskeresők támogatására fókuszálnak majd. 

A projekt alapdokumentumaként elkészült 
Bács-Kiskun Vármegye 2023 – 2030 időszakra vonatkozó gazdaságfejlesztési és foglalkozás-ösztönzési stratégiája, amely kiemeli: a 2010-es évek gazdasági-foglalkoztatási trendjeinek egyik eredménye, hogy a munkaerőpiacot jelenleg sokkal inkább a rendelkezésre álló szabad kapacitások hiánya jellemzi a magasan kvalifikált munkaerő és a képzettséget nem igénylő munkakörök tekintetében egyaránt. Ennek kezelése érdekében a célcsoport vonatkozásában bértámogatásokat, vállalkozóvá válást segítő támogatásokat, illetve képzési támogatásokat lehet majd igénybe venni.

A stratégia társadalmi egyeztetése megkezdődött, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata arra kér minden érintetett, hogy március 22-éig véleményezze a dokumentumot.

A stratégia véleményezési verzióját a
www.bacskiskun.hu/lap/gazdasagfejlesztesi  
oldalon, a letölthető anyagok között tudja megtekinteni. A véleményeket, észrevételeket pedig a letölthető anyagok között lévő sablont használva a
[email protected] e-mail címre kérik megküldeni.

A TOP_Plusz-3.1.1-21-BK1-2022-00001 azonosítószámú, „Bács-Kiskun megyei Paktum Plusz” című projekt megvalósítására a konzorcium bruttó 3 347 000 000 forint vissza nem térítendő, 100%-os támogatást nyert. A támogatási szerződés 2022. március 29-én lépett hatályba, a projekt ténylegesen 2022. július 1-jén vette kezdetét, zárása 2027. december 31-ei dátummal tervezett. A projekt Bács-Kiskun vármegye egészére terjed ki, beleértve a két megyei jogú város (Kecskemét, Baja) területét is.


A „Bács-Kiskun vármegye 2023-2030 időszakra vonatkozó gazdaságfejlesztési és foglalkoztatás-ösztönzési stratégiája” című dokumentumot a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal készíttette el a HBH Stratégia és Fejlesztés Kft.-t megbízva. 
          

Kövessen minket a Facebookon is!