Helyi hírek 2023. március 17. 17:00

Kulturális találkozót szerveztek nyugdíjasoknak

Képgaléria
Kulturális találkozót szerveztek nyugdíjasoknak
Az „Életet az Éveknek” kulturális találkozóra gyűltek össze a térség nyugdíjasai március 17-én, pénteken délelőtt a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A kulturális találkozó egy Ki mit tud? versenyhez hasonló módon zajlott le. A városunkban első alkalommal megrendezett eseményen a vállalkozó kedvű nyugdíjasok három kategóriában mérettethették meg magukat: vers, ének és humor. A Nyugdíjasklubok Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete és a Petőfi Bajtársi Egyesület szervezte program kategória győztesei egy országos találkozón mutathatják meg a jövőben a tehetségüket.

A névadó „Életet az Éveknek” Országos Szövetség több mint 30 éve jelen van hazánkban. Ez idő alatt széleskörű mozgalommá fejlődött, mára körülbelül 1000 klub vállalta a mozgalom keretében való 
működést és a helyi, megyei, regionális, valamint országos részvételt. Taglétszámunk mintegy 100 ezer fő. A Szövetség alapegységeit, pillérét a nyugdíjasklubok, nyugdíjas egyesületek, idősek klubjai alkotják. A klubok saját alapszabályuk, éves programjuk szerint önállóan működnek.

A kulturális találkozó eredményeiről később számolunk be.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton 
                    

Kövessen minket a Facebookon is!