Sport 2023. március 21. 10:00

Nehéz kezdés után bravúrgyőzelem az FTSI U16-os fiú csapatától

Nehéz kezdés után bravúrgyőzelem az FTSI U16-os fiú csapatától
Az ország egyik legpatinásabb kosárlabda akadémiájának korosztályos csapata látogatott március 19-én, vasárnap délután Kiskunfélegyházára, a Constantinum sportcentrumba. Papírforma alapján, hazai pályán egy kiélezett mérkőzésre lehetett számítani – így is lett.

A megszokottnál rövidebb bemelegítés nem volt jó hatással a félegyházi fiúkra. Lábban és fejben egyaránt tompán kezdték a meccset, ellenfelük szó szerint átrobogott rajtuk. A 8. percben 11:24-es állásnál nem sokan hittek volna a fordításban. Szerencsére, játékosaik időben feleszméltek és még az első negyed végére faragni tudtak a hátrányukból. A következő negyedben folytatódott a hazai felzárkózás, így szinte egyenlő állással zárult a félidő.

Az általában gyengébb harmadik negyed ezen a napon hatalmas hazai fölényt hozott. Ezt a különbséget már nem engedték ki kezükből, így összességében megérdemelt (bravúr)győzelmet arattak a félegyházi fiúk.


Katasztrofálisan kezdődött számunkra a mérkőzés. Az előzetesen megbeszéltekből semmit nem tudtunk megvalósítani. A fiúk erejét jelzi, hogy fel tudtak állni a mélységből, csapatként küzdöttek meg a sikerért. Nehéz mérkőzés volt egy hosszú bajnokságban, de erre számítottunk. Pihenni nincs időnk, a héten újabb két komoly mérkőzés vár a fiúkra. Nagyon köszönjük közönségünk biztatását, jó érzés hogy mindig mellettünk vannak! – mondta el Simon Zoltán vezetőedző.

Nemzeti fiú kadet bajnokság rájátszás, Fehér-csoport
Félegyházi TSI – Vasas Akadémia/B: 87 – 68
(17:24, 29:21, 17:3, 24:20)

FTSI: Abonyi 24/6, Farkas 19, Kósa 11, Várkonyi 10/3, Bán 9, Horváth 8, Kószó 4, Bozó 2, Kapus, Seeberger.

Következő mérkőzések:

Honvéd Akadémia/B – Félegyházi TSI
Ideje: március 23., csütörtök 17 óra
Helye: Budapest, Ludovika Aréna




Félegyházi TSI – Zuglói Sasok/A
Ideje: március 26., vasárnap 17 óra
Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum sportcentrum
                       

Kövessen minket a Facebookon is!