Helyi hírek 2023. március 21. 16:00

Boldogság a Platánban

Képgaléria
Boldogság a Platánban
A Platán Utcai Általános Iskola a városban elsőként csatlakozott a „Boldog Iskola” és a „Boldogságórák Programhoz”. Az eltelt évek kitartó tevékenységeinek köszönhetően az iskola közössége nemcsak hirdeti, hanem valóban meg is éli a mindennapokban a közösségben rejlő szeretet és összetartozás pozitív érzéseit.

Az intézménybe járó tanulók egyre több ismeretet és megerősítést kapnak ahhoz, hogy valóban boldogabb, sikeresebb életet tudjanak élni már fiatalon is, s ezeket a pozitívumokat vigyék magukkal akkor is, amikor kilépnek majd az iskola kapuján. A pozitív életszemlélet nélkülözhetetlen kelléke a boldog életnek. Persze szem előtt tartva azt, hogy a boldogságot nem kívül kell keresni, hanem minden embernek önmagában kell megtalálni azt.

„Boldogságod olyan lesz, mint a szereteted. Minden nap új életre tudod kelteni, ha akarod.”  

Március 20-án, a boldogság világnapján ismét méltó és látványos elemekkel gazdagították ezt a napot. Wolnerné Vidéki Szilvia és Tarjányi Xénia pedagógusok álmodták meg az idei ünneplést, a kezdeményezésükhöz örömmel csatlakozott az egész közösség. Piros színbe öltözve egy óriási szívet formáltak meg a pedagógusok és a tanulók az iskola udvarán. Az aulában az alsósok a maguk által készített piros szíveiket helyezték el a virágos rétet jelképező díszfalon. A felsősök közül néhányan megfogalmazták, hogy mit jelent nekik a mindennapokban a boldogság fogalma. A boldogságfal előtt fotózkodtak az osztályok, s egész nap szóltak a szebbnél szebb slágerek az iskolarádióban.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!