Kultúra 2014. november 26. 09:30 Forrás: primadij.hu, primissima.hu

Megyei Príma Díj a legjobbaknak

Megyei Príma Díj a legjobbaknak
November 27-én, csütörtökön, a kecskeméti díjátadón derül ki a három megyei Príma Díjas neve. A Közönségdíj esélyesei között ott van a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar is.

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével. Ekkortól szűkebb környezetünk kiválóságai is méltó elismerésben részesülhetnek.



A Prima Primissima Díj sikere a vállalkozói szféra figyelmét is felhívta az elismerés fontosságára: a vállalkozók legjava hamar felismerte a díj értékeit, így 2005-től a Prima Primissima területi Prima díjakkal egészült ki. Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének.

A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.

Az évenként odaítélt megyei Prima díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005 óta minden évben Megyei Príma Díjjal tünteti ki a kultúra és a tudomány jeles képviselőit. Idén a tízedik, jubileumi év alkalmából megújított rendszerben adják át a díjakat: november 27-ei, kecskeméti díjátadón derül ki a három Príma Díjas neve. Ugyancsak a díjátadó gálaesten hozzák nyilvánosságra a Közönségdíj nyertesének nevét is.

A jelöltek listáját a beérkezett javaslatok alapján a VOSZ megyei elnöksége állította össze. Szavazni november 4. és november 18. között lehetet a primadij.hu honlapon. Aki a 12 jelölt közül a legtöbb szavazatot kapja, 500 ezer forint értékű csekket vehet át a jubileumi gálaesten.

A Kiskunfélegyházi Fúvószenekar tagjai Kiskunfélegyházán élnek és dolgoznak. Az együttes 1987-ben, mint Ifjúsági Fúvószenekar alakult a Városi Zeneiskolában. A zenekar létszáma 50-55 fő, akik az iskola jelenlegi és volt növendékei. Amatőr zenészek, de közülük többen választották hívatásuknak a zenei pályát, így művészdiplomájuk megszerzése után aktív zenészek, illetve az iskola tanárai. Időközben az ifjúsági zenekar Koncert Fúvószenekarrá fejlődött, mára országos és nemzetközi hírű együttessé vált. Több nemzetközi verseny győztese, fesztivál díjasa, ezáltal sok nemzetközi kapcsolatot ápol. Legfőbb feladatuknak a magyar fúvószenekari kultúra ápolását, megismertetését és hazánk legmagasabb fokú zenei képviseletét tartják. Repertoárjuk széleskörű, a fúvószenekari irodalom valamennyi stílusát játsszák. Nagy gondot fordítanak a magyar és külföldi kortárs zeneszerzők műveinek bemutatására. Kiemelt szerepet vállalnak Kiskunfélegyháza és tágabb környezetük kulturális életében. Fellépnek társadalmi eseményeken, rendezvényeken, önálló hangversenyeket, bemutatókat szerveznek. Több alkalommal szerepeltek a Magyar Rádióban és Televízióban.

Kövessen minket a Facebookon is!