Helyi hírek 2023. március 23. 08:00

Balesethelyszínelő tartott előadást a Móra Ferenc Művelődési Központban

Képgaléria
Balesethelyszínelő tartott előadást a Móra Ferenc Művelődési Központban
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével, a Városi Balesetmegelőzési Bizottság meghívására városunkba érkezett Pintér József rendőr főtörzszászlós, az ország egyik legismertebb balesethelyszínelője. Az eseményre március 21-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban került sor, amelyen részt vett Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, valamint a Kiskunfélegyházi Városi  Balesetmegelőzési Bizottság is. Az előadást Timafalvi László rendőr ezredes, városunk rendőrkapitánya nyitotta meg. 

Pintér József sokéves tapasztalatát gyűjtötte össze és formálta előadássá, amely különböző korosztályok részére szól, óvodás korú gyerekektől egészen a középiskolás/felnőtt korosztályig. Most az általános iskola 7-8. évfolyamos diákjainak hozott egy előadást, „Lássál, halljál és látszódj!”címmel. Az előadó fontosnak tartja, hogy beszéljünk a balesetekről, hiszen csak így tájékozódnak az emberek arról, hogy milyen események történnek az utakon.

Az előadás baleseti képekből, videókból állt össze, amelyeket az előadó kommentált, valamint rávilágított az esetleges elkerülési módokra is. Az esemény célja, hogy a jelenlévő diákok elgondolkodjanak, és közlekedésük során tudatosuljon is bennük, hogy kölcsönösen vagyunk felelősek egymásért a mindennapokban. Magukon kívül az odafigyelés a másik emberre ugyanolyan feladatuk az utakon. Egy pillanatnyi figyelmetlenség elég ahhoz, hogy örökre megváltozzon az életük.

Z. A.

                    

Kövessen minket a Facebookon is!