Helyi hírek 2023. március 25. 08:00

Új bölcsődét adtak át Félegyházán

Képgaléria
Új bölcsődét adtak át Félegyházán
Új bölcsődét avattak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium területén, a Majsai út felőli épületrészben, március 24-én. A beruházást a 2021-ben nyert Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatából, mintegy 24 millió forintból valósították meg. Ebből a pénzből egy régi kollégiumi épületrészt újítottak fel, ahol jelenleg nyolc, két és három év közötti kisgyermek ellátásáról gondoskodnak. A bölcsődét Geszler Péter, a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa áldotta meg.

A tanintézetben dolgozók gyermekei, unokái nyertek felvételt, illetve olyan családok babái, akiknek az állami ellátásban már nem maradt hely – mondta el Szabó Péterné, az iskola igazgatója, majd hozzátette, hogy nyitottak arra is, hogy az intézményben tanuló diákoknak is segítsenek ezzel a lehetőséggel olyan
módon, hogy az esetleges terhesség miatt ne kelljen megszakítani a tanulmányaikat. Ameddig a tanórákon részt vesznek a szülők, addig szakszerű felügyeleti ellátást kapnak az apróságok. A bölcsődében két szakképzett gondozónő vigyáz rájuk, de az iskola képzési rendjébe tartozó kisgyermekgondozó, -nevelő szakos diákok is gyakorlatot szerezhetnek a helyszínen.

Az eseményen részt vett Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója, aki kijelentette, hogy szeretnék erősíteni a kormány családbarát politikáját, támogatni kívánják a gyermeket vállaló családok életét, mindennapjait.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
         

Kövessen minket a Facebookon is!