• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Jó hangulatú bált rendezett a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület
Sport 2023. március 26. 17:00

Jó hangulatú bált rendezett a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Képgaléria
Jó hangulatú bált rendezett a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület
Díjátadóval egybekötött báli mulatságot tartott március 25-én, a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban tartott összejövetelen elismerték a fiatal sportolók teljesítményét, dr. Réczi László világbajnok átadta a 2022-es év legeredményesebb pontszerzői különdíját férfi és női kategóriában Tapodi Norbertnek és Hideg Zitának. Az elismerések kiosztását követően az egyesület képviselői megköszönték a támogatók és a szülők segítségét. Az est folyamán láthattunk bűvész- és táncbemutatót is. A finom vacsora után sokan táncra perdültek, a jó zenét Dj Kopi szolgáltatta.

– 2022 fantasztikus év volt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület életében. Minden idők legjobb helyezését értük el az országos rangsorban, ahová a Magyarországon működő 120 egyesület közül 90-en tudták magukat kvalifikálni. Ebben az erős mezőnyben az országos tizenharmadik helyet sikerült megszereznünk. Ilyen még nem volt a kiskunfélegyházi birkózás életében.

Huszonegy versenyzőnk tudott pontot szerezni, de mindenki eredménye egyaránt fontos, hisz erős edzőpartnerek nélkül nem tudott volna senki jól szerepelni. Tizenhárom országos bajnoki címet tudtunk szerezni, ami hét versenyzőnknek köszönhető: Tapodi Norbert, Bárány-Almási Bianka, Czakó Zoltán, Hideg Balázs, Szécsényi Kornél, Hideg Zita pedig országos bajnoki címet tudhat magáénak. Tapodi Zsófia a strandbirkózásban összetettben utánpótlásbajnok lett. Ez azért fontos, mert 2028-ban olimpiai sportág lesz a strandbirkózás. Egyéniben tizenegy ezüst- és kilenc bronzérmet sikerült gyűjtenünk az országos viadalokon. Csapatban a diákok mezőnyében a fiúk a 2., a lányok pedig a 3. helyen végeztek. Ebben a korosztályban kiegészültünk a korondi sporttársainkkal, nélkülük mindezt nem tudtuk volna elérni. A serdülő fiúk szabadfogásban ötödikek, az utánpótláskorú lányok a hatodikak lettek.

Hosszú évek óta újra vannak válogatott versenyzőink. Biblia Róbert az U17-es korosztályban a világbajnokságon nyolcadik lett, Czakó Zoltán az U15-ös Euróba-bajnokságon tizenegyedik helyezést ért el. Tapodi Rebeka pedig az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon képviselte hazánkat.


A válogatott keretek tagjaiként többen külföldi versenyeken és edzőtáborokban vehettek részt: Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Franciaországban, Szlovákiában és Szerbiában. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára tíz versenyzőnk nyert felvételt, ez országos szinten is kiemelkedő. Az elmúlt évben újra sokan léptek rá kezdőként a birkózók varázsszőnyegére, bízva abban, hogy kitartó munkájukkal a többiek nyomába léphetnek. Álmaik megvalósításához sok sikert kívánunk! – emelte ki Hideg János László, az egyesület évértékelőjéből.

A díjazottak listája:

Bárány-Almási Bianka
Hideg Zita
Czakó Zoltán
Hideg Balázs
Szécsényi Kornél
Tapodi Zsófia
Tapodi Norbert
Biblia Róbert
Kiss Henrietta
Tapodi Rebeka
Bátyai Dorián
Csillag Zalán
Bene Ivett
Kiss Viktória
Páli Éva
Bárány-Almási Tamás
Makra Benjámin
Nagy Máté
Fekete Hanna
Bene Zsombor
Benke Barnabás
Páli Gergő
Makra Levente
Nagy Hunor
Pál Edvin

V. B.
        

Kövessen minket a Facebookon is!