Helyi hírek 2014. november 26. 11:15 Forrás: baon.hu

Bozótvágóval követelte vissza a kölcsönadott pénzt

Bozótvágóval követelte vissza a kölcsönadott pénzt
Önbíráskodás miatt vádat emeltek egy 43 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, aki márciusban macsétával fenyegetőzve követelte vissza ismerősétől a kölcsönadott 400 ezer forintot.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott március 25-én, 17 óra körül állt meg autójával a szintén Félegyházán lakó 44 éves férfi (az ügy sértettjének) lakásánál.



Az volt a szándéka, hogy egy összegben visszakövetelje a korábban több részletben kölcsönadott pénzt. Hosszan dudált a ház előtt, mígnem adósa kiment az utcára. Ekkor a vádlott az autó utasteréből magához vett egy 50 centiméter pengéjű bozótvágó kést és ki akart szállni a kocsiból.

A sértett a kocsi ajtaját nyomva ezt meg akarta akadályozni, támadója azonban erősebbnek bizonyult, és végül fellökte a másik férfit. Az adós térdre esett, a vádlott pedig a macsétával hadonászva megvágta a bal tenyerét. A sértett visszamenekült a lakásába, és sikerült bezárkóznia. A vádlott döngette az ajtót, közben percekig őrjöngve kiabált. Majd dühét adósa közelben parkoló gépkocsiján töltötte ki: a bozótvágóval és egy tőrrel ütötte a jármű oldalát, kitörte az egyik ablakot és a szélvédőt is. Ezzel 60 ezer forint kárt okozott a sértettnek, aki egyébként a támadás során könnyű sérüléseket szenvedett.

A rongálás után a vádlott visszaült az autójába és elhajtott a helyszínről. A kölcsönadott pénzt nem kapta vissza, viszont mivel az egész balhét végignézte 15 éves lánya (aki apja kocsijában ült), így a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség a férfit nemcsak felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, könnyű testi sértés és rongálás vétségével, hanem kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja – mivel veszélyeztette a kiskorú gyermek erkölcsi fejlődését. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Kövessen minket a Facebookon is!