• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Csodálatos hetet zárt az FTSI kadet fiú csapata – A Zuglói Sasok ellen is győzelem a vége
Sport 2023. március 27. 11:00

Csodálatos hetet zárt az FTSI kadet fiú csapata – A Zuglói Sasok ellen is győzelem a vége

Csodálatos hetet zárt az FTSI kadet fiú csapata – A Zuglói Sasok ellen is győzelem a vége
Hosszú és fáradalmas hetet zártunk a március 26-i bajnoki mérkőzéssel a Constantinum sportcentrumban. A hétközi Honvéd elleni siker után tovább reménykedtünk, hogy hazai pályán tudjuk tartani eredményes játékunkat a jó erőkből álló zuglóiak ellen is.

Várakozásainknak megfelelően kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem tudott nagyobb különbségű előnyt kialakítani. Védekezésünk nem volt elég agresszív, támadásban pedig nagyon hiányoztak az extra (külső) dobások.

A második negyedben váltottunk – védekezést és sebességet egyaránt, ami eredményesebb játékot hozott. Folyamatosan növelni tudtuk előnyünket, támadásban kreatív befejezéseket láthattunk. Ellenfelünk erejét jelezte azonban, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek, szimpatikusan játszottak egész mérkőzés során. A félegyházi fiúk nagyon megdolgoztak a sikerért, zsinórban harmadik, összességében rájátszásbeli negyedik győzelmüket aratták a kiemelt bajnokságban.

– Fizikálisan és mentálisan is megterhelő időszakot élünk meg. Pihenésre kevés időnk jut, a sorozatos mérkőzések és edzések összhangját jól meg kell terveznünk. Fantasztikus dolgokat művelnek játékosaink hétről hétre, néha még én is csodálkozom, honnan tudnak ilyen extra energiákat mozgósítani?! A tegnapi napon csodálatos közönségünk is kellett a sikerhez, hajtottak minket szurkolásukkal akkor is, amikor hullámvölgyekbe kerültünk – csak hálával tartozunk nekik is. Hat mérkőzés maradt még hátra a rájátszásban, ezek a fiúk mindent meg fognak tenni a továbbiakban is egymásért, a csapatért, az egyesületért, Félegyházáért!


Nemzeti fiú kadet bajnokság, rájátszás, Fehér-csoport
Félegyházi TSI – Zuglói Sasok:  98 – 70

(19:17, 27:15, 31:20, 21:18)
FTSI: Abonyi 36/6, Farkas 25/9, Bán 12, Várkonyi 11/9, Kósa 8, Horváth 4, Seeberger 2, Kószó, Bozó, Kapus.

Következő bajnoki mérkőzésünket hazai pályán játsszuk a székesfehérvári Dávid Kornél Akadémia ellen. Várunk akkor is sok-sok félegyházi sportszeretőt, biztassák játékosainkat, ezek a fiúk nagyon megérdemlik.

Félegyházi TSI – Dávid Kornél KA/A
Ideje: április 5., szerda 17 óra
Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum sportcentrum

          Simon Zoltán
vezetőedző,szakmai vezető 
                       

Kövessen minket a Facebookon is!