Program 2023. április 1. 12:00

Kultúrsarok – Tojások Napja a művelődési központban

Kultúrsarok – Tojások Napja a művelődési központban
Április 6-án, csütörtökön 9-től 12 óráig húsvéti kézműves játszóházba várják a családokat a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol vidáman hangolódhatnak a közelgő ünnepre.

Valószínűleg mindannyiunk életében fellelhető egy számunkra kedves gyermekkori emlék: éppen húsvét reggele van, és izgatottan toporgunk, hogy végre kezdetét vegye az ünnepi kaland. A szép versek, a locsolkodás és a piros tojás megszerzése itt még játékos mesének tűnik, amelyben minden színes, illatos és puha. Az aranyos kiscsibék és bárányok mögött még nem látjuk azokat a jelképeket, amik később a mi életünkben is fontos szerepet tölthetnek be. Nem tudjuk, hogy a locsolkodás és a tojás a termékenység szimbóluma, a bárány Jézus jelképe, és hogy az egész ünnep az újrakezdésről, a párválasztásról és egy szebb jövő reményéről szól. Számunkra az egész csak egy játék, és igazából ez teszi az egészet annyira tökéletessé. m – m

A művelődési központ Tojások Napja nevű kézműves játszóháza ehhez a különleges húsvéti élményhez szeretne hozzájárulni. A 9 órakor kezdődő program során kicsik és nagyok vidám hangulatban készíthetnek húsvéti és tavaszi dekorációkat, aranyos ajtókopogtatókat, festhetnek és díszíthetnek tojásokat különböző technikákkal. A résztvevők a kézműves alkotásokon keresztül megismerkedhetnek a hagyományos népi motívumokkal és tojásdíszítő eljárásokkal is. A programok színesítésében segítségünkre lesznek a Félegyházi Grafikai Kör művészeti foglalkozásai, ahol rajzolt alkotások formájában fejezheti ki mindenki, mit is jelent számára a húsvét szeretete.

A rendezvény részvételi díja 500 Ft/fő. A programról további információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon Bodor Mariann főszervezőnél.
                

Kövessen minket a Facebookon is!