Kultúra 2023. március 31. 12:00

Könyvtársarok – Újra nyitva az intézmény minden részlege

Könyvtársarok – Újra nyitva az intézmény minden részlege
Április 4-étől, kedden 8 órától Félegyháza lakói újra birtokba vehetik a Petőfi Sándor Városi Könyvtár teljes területét. Látogathatóvá válik az emeleten lévő GyermekBirodalom, a felnőttek válogathatnak a szabadpolcokon elhelyezett szépirodalmi és szakirodalmi művekből, a tanulni vágyók elvonulhatnak az épület legcsendesebb részébe, az olvasóterembe. Mindezzel együtt az intézmény nyitvatartása is visszaáll a korábban megszokottra, vagyis keddtől péntekig este 18 óráig és minden szombaton 8-tól 12 óráig vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján a magyar költészet napját. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.



A tavaszi szünet után, április 13-án, csütörtökön felolvasónapot rendez Petőfi Sándor verseiből
a városi könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Petőfi-emlékévhez kapcsolódva. 9 órától fél 4-ig a városi önkormányzat, a középiskolák, az egyesületek, a civil szervezetek és a kulturális intézmények tagjai olvassák fel legkedvesebb Petőfi-verseiket a bibliotéka rendezvénytermében. Szívesen fogadják az érdeklődő osztályokat, az irodalom kedvelőit közönségnek, hallgatóságnak.



A tartalmas nap Horváth Péter versmondó Kész a leltár című egyszemélyes, zenei aláfestéssel kísért, hangulati blokkokba csoportosított, József Attila-versekből összeállított előadóestjével zárul.
             

Kövessen minket a Facebookon is!