Helyi hírek 2023. március 30. 12:00

Körkérdés – Ön vásárol turkálóban?

Körkérdés – Ön vásárol turkálóban?
Kincsek, egyediség, fenntarthatóság… ezek voltak a kulcsszavak, amikor arról kérdeztük – ezúttal kizárólag hölgy – olvasóinkat, hogy vásárolnak-e használtruha üzletekben, turkálóban, és ha igen, miért.

Fejes Judit (63)
– Vállfás turkálókban szoktam vásárolni. Leginkább tavasztól télig járok ilyen jellegű üzletekbe, mert amint lekerül a jó idővel rólunk a kabát, szeretem a színes darabokat. Még a világmárkák kollekcióit is be lehet szerezni, de leginkább az egyediség és a minőség a döntő számomra. Azt vettem észre, hogy a butikokban kisebb a méretemben a választék, arról nem beszélve, hogy könnyen szembe találkozhatok az utcán ugyanazokkal a kelmékkel. A kedvenc üzletemben még arra is odafigyelnek az eladó hölgyek, hogy a próbababákat ízlésesen, mindig trendi módon felöltöztessék, hiszen így jobban látszódnak az egymással jól hordható szettek.




Kovács Enikő Judit (36)
– Fiaim tíz és hatévesek. Az ő babakorukban kezdtem el turizni, mert úgy gondoltam, hogy mivel hamar kinövik a ruháikat, nincs értelme újakat venni. Ezzel viszont elindult bennem egyfajta környezettudatosság is. Azóta egyre inkább a használt ruhákat részesítem előnyben, hisz már be vannak „járatva”, nem kell aggódni, hogy összemennek a mosás során, megfakulnak, vagy bolyhosodnak, ugyanakkor a bolygónkat is óvjuk a tudatos vásárlással. Magamnak is szívesen turizok, amikor szükségem van plusz darabokra. Legutóbb például egy ilyen üzlet kirakatában láttam meg egy ruhát, amibe azonnal beleszerettem. Beszaladtam megnézni, és pont a méretem volt, így megvettem és azóta is szívesen hordom.




Regéci Márta (46)
– Régebben többet jártam turkálóba. Nagyon élveztem, hogy igazi kincsekre leltem, amiket biztos, hogy nem láttam másokon. Van olyan fölsőm, amit évekkel ezelőtt vásároltam és még mindig nagyon szép állapotban van, szívesen viselem alkalmanként.




Megyesiné Szarka Ildikó (35)
– Rendszeresen vásárolok használtruha üzletekben, mert a minőség és az egyediség a fő szempont számomra. Nem szeretem, ha az utcán szembe jön velem egy ugyanolyan darab, mint ami rajtam van. Igyekszem tudatosabban és a környezetet óvva vásárolni. Szerintem a ruhaneműkön lehet a legjobban spórolni. Nincs preferenciám a vállfás és a klasszikus turkálók tekintetében, azonban az ömlesztett árukat kínáló boltokban megvan a kincskeresés és -találás sikerélménye.




Vörösné Gyovai Zulejka (37)
– Szívesen járok turkálóba az ár és a minőség miatt. Jobban kedvelem a vállfás üzleteket, mint az ömlesztett ruhásokat. Az anyukám figyelemmel követi az akciós kiírásokat, így az ő tanácsára szoktam ellátogatni az adott helyekre. Sok szép gyerekruhát vettem már, amik alig használt, szép állapotban voltak. Néha magamra is találok egy-két klassz fölsőt.




Katonáné Rozmán Dóra (41)
– Nagyon szeretem a régi használati tárgyakat, kerámiákat, kisebb bútorokat, dekorációs tárgyakat, tálakat, fazekakat. Felújítom őket, lefestem újra és úgy használom a saját otthonomban. Ruhákat célirányosan vásárolok, például farsangra. 




Cseri Zsófia (41)
– Csak az egyedi áras, vállfás turkálókban vásárolok, azokat szeretem. Kényelmesebb átválogatni, sőt, a tizenéves gyermekeim is rászoktak erre a vásárlási formára, ők már környezetvédelmi szempontok alapján döntöttek így.




Pállné Dakó Eszter (42)
– Kiegészítők miatt fordulok meg ezekben az üzletekben javarészt. Lakberendezési tárgyakat: kosarakat, edényeket, játékot, állatoknak felszerelést is találtam már hasonló helyen. Általában ezeket keresem.

V. B. – Z. A.

                   

Kövessen minket a Facebookon is!