Helyi hírek 2023. március 28. 13:00 Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Most még csak figyelmeztettek...

Most még csak figyelmeztettek...
Hétfőn az iskolákba, óvodákba és bölcsődékbe gépkocsival érkező szülőket és gyermekeiket ellenőrizték.



Bács-Kiskun vármegyében hétfő reggel az oktatási intézményekbe gépkocsival érkező szülőket és gyermekeiket állították meg pár másodperce a rendőrök. Az ellenőrzés még preventív jellegű volt, ha mindent rendben találtak az egyenruhások, akkor egy csokival jutalmazták a szabálykövetőket. Az egyórás akcióban sajnos 47 gyerek nem használta a biztonsági övet. Sőt, volt olyan autó is, mely gyermekülés nélkül szállította a kiskorút. Ezekben az esetekben a rendőrök csupán figyelmeztették a szabályszegőket és elmagyarázták a biztonsági eszközök szerepét a közlekedésben.



Azt is elmondták, hogy 1 hét múlva ismét visszatérnek, de ekkor már azt ellenőrzik, hogy ezen hiányokat sikerült-e pótolni. Akik a felhívás után is inkább veszélybe sodorják saját, vagy gyermekük testi épségét – azáltal, hogy nem használnak biztonsági eszközöket, – azokkal szemben szankciót fognak alkalmazni az intézkedők.



Felhívják a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok betartás életet menthet. Ne sodorja veszélybe gyermekét! Már most szólnak…egy hét múlva újra ellenőrznek!

…hogy mindenki hazaérjen!
           

Kövessen minket a Facebookon is!