Helyi hírek 2014. november 26. 13:45

Indul a hóügyelet

Képgaléria
Indul a hóügyelet
Felkészült a télre a VSZKSZ. Erről Vaszkó József számolt be a városüzemeltetési bizottság legutóbbi ülésén Bense Zoltán bizottsági elnök kérésére. A városfenntartó szervezet vezetője elmondta, hogy a munkagépeket karbantartották, készek az indulásra és a személyzet is készenlétben áll.

A Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezetnek két nagy traktor áll rendelkezésére az utak síkosságmentesítésre, két kisebb jármű pedig a kerékpárutak és belső terek karbantartását szolgálja. A hóeltakarítást 3 nagy kotrógép és két kistraktor fogja végezni. A járdák kézi síkosságmentesítését két tízfős brigád látja el. A hószolgálat ideje alatt a a VSZKSZ műhelyében szerelő ügyeletet tartanak annak érdekében, hogy a gépek meghibásodását a lehető legrövidebb idő alatt kijavítsák, és a munka folyamatos legyen.

Nagyobb havazás esetén a helyi sajtóban értesítik a lakókat arról, hogy mely utcákban kérik szabadon hagyni a parkolóhelyeket a biztonságos hóeltakarítás érdekében.

A síkosságmentesítést és hóeltakarítást minden esetben a kórházhoz, a mentőállomáshoz, buszpályaudvarhoz és a vasútállomáshoz vezető utakon kezdik. Ezt követően a gyűjtőutakat, majd a mellékutcákat teszik járhatóvá. Félegyháza 304 utcáját egy átlagos havazás esetén 14-16 óra alatt tudják végigjárni a munkagépek.

A hóügyeletet 24 órán keresztül működtetik. Bejelentéseket a 76/462-042-es, valamint a 06/70/321-05-78-as telefonszámon lehet tenni.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!