Gazdaság 2023. április 3. 08:00

Jelentős beruházások a Torus Kft.-nél

Képgaléria
Jelentős beruházások a Torus Kft.-nél
Sajtótájékoztatót tartott a Torus Acéltermékgyártó Kft. március 29-én, szerdán, a cég Csanyi úti telephelyén. Az esemény a Magyar Multi Program, GINOP Plusz-1.1.2-21-es számú, kiemelt teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis és középvállalkozások támogatása megnevezésű pályázat nyitórendezvénye volt.

A megjelenteket Molnár László ügyvezető és Farkas Zsolt üzemvezető köszöntötte, majd a vállalkozás és anyavállalatának aktuális helyzetét, célkitűzéseit, illetve elsődlegesen a Magyar Multi Program keretében tervezett pályázati beruházásokat mutatták be.

Az ismertetőben kitértek az árbevétel és a dolgozói létszám alakulására az elmúlt években, valamint a nagyobb volumenű fejlesztésekre is. Megvalósult fejlesztések között több csarnok kialakítása, átalakítása, az új részekhez tartozó infrastruktúra kiépítése, gépek beszerzése, automatizálási folyamatok kialakítása valamint mártó-pácoló berendezés beszerzése is szerepelt.

A Magyar Multi Program keretében megvalósítandó fejlesztések lemezvágó folyamat automatikát (FANUC M-410iC/315 4 tengelyű robot), GOODWAY GV 780 M meghajtott szerszámos, C tengelyes karusszelesztergát, CREAFORM DEMO MetraSCAN BLACK Elite 3D lézerszkennert, 595,66 kWp teljesítményű viszvattos napelemrendszer kiépítését, H&P Inspekt hidraulikus megfogású szakítógépet, valamint úthálózat-fejlesztést, eső- és szennyvízelvezetést tartalmaznak.

Az esemény folytatásaként a megjelent partnereknek lehetőségük nyílt üzembejárásra, ahol a munkafolyamatokat részletesen ismertette az üzemvezető, aki a kérdésekre is készségesen válaszolt.

Z. A.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!