Helyi hírek 2014. november 26. 15:10 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Közösen az ifjúságvédelemért

Képgaléria
Közösen az ifjúságvédelemért
Szakmai továbbképzést szervezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Dél-régió megyéiben a rendőrség ifjúságvédelmi iskolai programjait oktató rendőrök (DADA, ELLEN-SZER, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó, drogprevenciós összekötő) számára november 25-én.

Szabó Vendel r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese köszöntőjében és megnyitójában a megelőzés és a közös együttműködés fontosságát emelte ki. Az egész napos kecskeméti képzésen négy megyei főkapitányság - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun Szolnok - hivatásos állományú tagja vettek részt.

A meghívottak a drogveszélyeztetettségről, az internet veszélyeiről, a rendőrségi innovatív prevenció, és a szükségessé váló rendőri intézkedések módszereiről hallhattak előadásokat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Kecskeméti Járási Ügyészség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság szakelőadói részéről. A szakmai napot a Kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője általi ismertető, valamint a közös működtetéssel létrehívott TETTHELY című színházi bűnmegelőzési program egy - chat-elést feldolgozó - epizódja zárta.

A rendezvényen bemutatták a Bács-Kiskun megye drogprevenciós programját, valamint a megyében dolgozó drogprevenciós összekötőket is. A programban részt vevő rendőrök elérhetőségeiről, a fogadóórák és az ügyelet rendjéről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/drogprevencios-osszekotok/bacs-kiskun-megyei-rendor-fokapitanysag  oldalon értesülhetnek a szülők, családtagok.

 

Kövessen minket a Facebookon is!