Helyi hírek 2023. április 1. 15:00

Krisztus szenvedéstörténetét idézték fel a város polgárai

Képgaléria
Krisztus szenvedéstörténetét idézték fel a város polgárai
Húsvét közeledtével városi keresztutat tartottak március 31-én a Sarlós Boldogasszony és a Szent István Templom papjai és hívei. A város lakói közös énekléssel, imádsággal emlékeztek Jézus Krisztus kereszthalálára.

Városunkban több mint egy évtizede szervez közös keresztutat a két katolikus plébánia, amely során az Ótemplom és az Újtemplom közössége a Béke-téren és a Kossuth utcán át tizennégy helyen megállva idézi fel a passió történetét. A március 31-i keresztút 17 órakor közös szentmisével kezdődött a Sarlós Boldogasszony Templomban, amelyet Geszler Péter és Hajagos Gyula plébánosok mutattak be.

A szentmisét követően útjára indult a kereszt, amelyet az Újtemplomhoz vezető úton hosszú sorokban kísértek a város lakói. Az ájtatosság nemcsak a bűnbánat kegyelmét és az Istennel való kiengesztelődést adja meg számunkra, hanem megszabadít bennünket bűneinktől és azokat a tisztítóhelyen szenvedő szeretteinket, akikért a keresztutat felajánlottuk. A tizennégy állomáson megállva elmélkedésekkel, közös énekléssel, imádsággal emlékeztek meg a Megváltó Golgotára vezető útjáról, halálra ítélésétől egészen a sírba helyezésig. Az elmélkedés során – többek között – az ítélettel és ítélkezéssel, büntetéssel, bűnbánattal, segítségnyújtással, szeretettel, Mária-tisztelettel kapcsolatos gondolataikat osztották meg a hívek. A keresztút meghitt fények között Taize imaórával zárult a Szent István Templomban.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton 
            

Kövessen minket a Facebookon is!